T. Jenkinsas yra trečias „Bucks“ stratego Mike'o Budenholzerio asistentas, naująjį sezoną eisiantis vyriausiojo trenerio pareigas. Prieš tai prie Jutos „Jazz“ ekipos vairo stojo Quinas Snyderis, o prie Bruklino „Nets“ – Kenny Atkinsonas.

T. Jenkinsas su M. Budenholseriu dirbo Atlantos „Hawks“ trenerių štabe nuo 2013 iki 2017 metų, anksčiau treniravo NBA G lygos ekipa „Toros“.

Klubo administracijoje taip pat įvyko pokyčiai. Memfio ekipai piešiamas optimistinis scenarijus, nes klubas 2019 metų naujokų biržoje turi antrąjį šaukimą.

Sezono viduryje Toronto „Raptors“ išmainė Joną Valančiūną į ilgametį „Grizzlies“ vidurio puolėją Marką Gasolį.

„Raptors“ pirmą kartą klubo istorijoje iškopė į NBA finalą ir dėl čempiono titulo kovoja su „Golden State Warriors“ komanda. Serijoje iki 4 pergalių 3:2 pirmauja Toronto klubas.

J. Valančiūnas apie savo ateitį Memfyje kalbėjo miglotai: „Dabar agentas su klubu bendrauja. Paskutinėmis žiniomis – viskas normaliai. Dar gali įvykti labai daug, sprendimai gali pasikeisti kelis kartus. Kuo toliau į vasarą, tuo labiau aiškės, kas liks komandoje. Visų pirma norėčiau pamatyti trenerį, kuris vadovaus komandai“.