Kuomet N. Nurse'as sustabdė žaidimą likus kiek daugiau nei trims minutėms iki finalinės sirenos, jo komanda pirmavo 103:97, o visoje Kanadoje jau kvepėjo švente.

Prieš tai Kawhi Leonardas vienas pats suvertė 10 taškų iš eilės į „Golden State Warriors“ krepšį ir smarkiai stumtelėjo „Raptors“ ekipą link pirmų istorijoje NBA laurų.

Titulą ginantys svečiai atrodė sutrikę, o pergalę užuodžiančioje „Scotiabank“ arenoje kilnojosi stogas.

Tuomet įsikišo N. Nurse'as ir pareikalavo pauzės.

Iš pirmo žvilgsnio „Raptors“ trenerio veiksmus suprasti sunku: jo ekipa ką tik spurtavo, perėmė įvykių kontrolę ir kėsinosi pribaigti varžovus. Vėliau pats specialistas neslėpė, jog sprendimą jam padiktavo taupumas.

Pagal NBA taisykles, galiojančias nuo praėjusio sezono, per paskutines 3 rungtynių minutes komandos gali tik dukart prašyti minutės pertraukėlių, net jei atsargoje jų pasilikusios turi daugiau.

Tokioje situacijoje atsidūrė ir N. Nurse'as, nenorėjęs vėjais paleisti teisės į papildomą minutės pertraukėlę.

„Nusprendėme suteikti vaikinams kelias akimirkas poilsio. Pagalvojome, kad mums praverstų papildomas energijos impulsas“, – po mačo aiškinosi „Raptors“ vairininkas.

Tačiau kur kas didesnį impulsą gavo „Golden State Warriors“ – po N. Nurse'o petraukėlės „Raptors“ viltis antradienį užbaigti NBA sezoną subyrėjo. Klay Thompsonas pataikė du tritaškius, Stephenas Curry pridėjo vieną, ir „kariai“ išplėšė pergalę 106:105, sušvelnindami serijos rezultatą (2-3).

„Tuo metu pagalvojau, kad treneris turbūt nori mums suteikti galimybę šiek tiek atsipūsti. Bet niekada negali žinoti, kaip pasisuks įvykiai. Jeigu šiandien būtume laimėję, dabar apie tai nekalbėtume“, – paklaustas apie keistą N. Nurse'o žingsnį, pečiais traukė K. Leonardas.

„Manau, kad šiais laikais 6 taškų persvara likus žaisti 3 minutes mažai ką reiškia. Bet šiame sezone mes tikrai mokame žaisti įtemptas rungtynių pabaigas – tiek gintis, tiek pulti. Mums tiesiog reikėjo rezultatyviai užbaigti dar keletą atakų“, – įvertino pats N. Nurse'as.

Kitas finalo mačas Ouklande vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 4 val. Lietuvos laiku.