Pastaruosius devynis „Warriors“ mačus atkrintamosiose dėl blauzdos traumos praleidęs K. Durantas sugrįžta į treniruotes.

Tai atskleidė komandos vyriausiasis treneris Steve'as Kerras.

Nors medikai leido 30-mečiui puolėjui treniruotis, vis dar nėra aišku, ar jis galės rungtyniauti penktajame finalo serijos mače, kuris naktį iš pirmadienio į antradienį vyks Toronte.

Ar vienas „Warriors“ lyderių galės rungtyniauti, turėtų paaiškėti prieš pat rungtynes.

Nežinia dėl K. Duranto pradeda erzinti kitus Ouklando ekipos žaidėjus. Pasak pranešimų, jie nesupranta, kodėl puolėjas nepasirodė aikštėje jau ketvirtajame finalo serijos susitikime.

Kalbama, jog įtampa klubo viduje kyla, nes DeMarcusas Cousinsas, Andre Iguodala ir Kevonas Looney rungtyniauja nepaisydami skausmų, o K. Duranto poilsis gerokai užsitęsė.

Nuo K. Duranto nusisuko ir dalis „Warriors“ sirgalių. Jie mano, jog laisvuoju agentu tapsiantis puolėjas nežaidžia norėdamas apsidrausti sveikatą prieš pasirašant milžiniškos vertės kontraktą.

Pastarųjų dvejų metų NBA finalų MVP prieš iškrisdamas iš rikiuotės dėl traumos šių metų atkrintamosiose dominavo – per mačą jis vidutiniškai rinkdavo po 34,2 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo.