Antrosios serijos rungtynės Toronte vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį, 3 val. Lietuvos laiku.

Čempionų titulą ginantys „Warriors“ šiąnakt vertėsi be rezultatyviausio savo krepšininko Kevino Duranto. Krašto puolėjas kartu su komanda atvyko į Torontą, tačiau nebuvo registruotas rungtynėms. Dalinį blauzdos raumens plyšimą besigydantys KD gali praleisti ir antrąją finalo serijos dvikovą.

Susitikimą taiklių tritaškių serija pradėję arenos šeimininkai netruko išsiveržti į priekį, o sėkmingas Marco Gasolio žaidimas leido jiems išlaikyti pranašumą iki pat ilgosios pertraukos. Per pirmus du ketvirčius 14 taškų pelnęs ispanas tapo rezultatyviausiu pirmosios rungtynių dalies krepšininku.

Galingais trečiais kėlinukais garsėjantys „Warriors“ sėkmingai pradėjo antrąją susitikimo dalį, tačiau Toronto komandą ant savo pečių tempti ėmėsi Pascalis Siakamas.

Po ilgosios pertraukos fantastiškai startavęs kamerūnietis surengė stulbinamą seriją ir pataikęs net 11 metimų iš eilės tapo pagrindiniu „Raptors“ pergalės faktoriumi.

Vos trečią sezoną lygoje rungtyniaujantis krašto puolėjas rungtynes užbaigė surinkęs 32 taškus ir pataikęs net 14 iš 17 metimų iš žaidimo.
Rezultatyvumu blykstelėjęs afrikietis savo statistikos protokolo eilutę papildė ir 8 atkovotais kamuoliais bei 5 rezultatyviais perdavimais.

„Visa tai darau dėl savo tėvo, – paaiškino emocijų po rungtynių neslėpęs P. Siakamas. – Žinau, kad jis manimi didžiuotųsi. Žinoma, šiuos žodžius labiausiai norėčiau išgirsti iš jo lūpų. Tai būtų buvę šaunu“.
P. Siakamo tėvas 2014 metų spalį tragiškai žuvo autoavarijoje, o tuomet 20-metis krepšininkas dėl nesutvarkytų vizos reikalų negalėjo dalyvauti laidotuvėse, vykusiose Kamerūne.
Ouklando komanda sulaukė kiek daugiau nei pusantro mėnesio nerungtyniavusio DeMarcuso Cousinso sugrįžimo.

Nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs aukštaūgis atrodė blankiai ir per 8 sužaistas minutes surinko 3 taškus (0/2 met., 0/1 trit., 3/4 baud.), 2 rezultatyvius perdavimus ir 2 perimtus kamuolius.


Penktą kartą iš eilės superfinale žaidžiantys „Warriors“ pirmą kartą šiame sezone etape atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje. Vienintelį kartą per keturis su Klivlando „Cavaliers“ žaistus finalus Ouklando ekipos krepšininkai nuo varžovų atsiliko tik po pralaimėjimo lemiamose septintose 2016-ųjų metų finalo serijos rungtynėse.

Iki šios nakties susitikimo Steve‘o Kerro auklėtiniai buvo laimėję net dvylika pirmųjų atkrintamųjų varžybų serijų rungtynių iš eilės.

Raptors“: Pascalis Siakamas 32 (14/17 metimai), Kawhi Leonardas 23, Marcas Gasolis 20, Fredas VanVleetas 15, Danny Greenas 11, Kyle'as Lowry 7 (9 rez.p.).

„Golden State Warriors“: Stephenas Curry 34 (8/18 metimai, 14/14 baudos), Klay Thompsonas 21, Draymondas Greenas 10 (10 rez.p., 10 atk.k.), Kevonas Looney 9.