Dėl savo ateities ramus gali būti tik rezultatyviausias šio sezono lygos krepšininkas Jamesas Hardenas. JAV žiniasklaida praneša, jog 2017-18 metų sezono naudingiausio lygos žaidėjo bei šių metų MVP rinkimų finalisto išmainymo tikimybė atrodo mažai tikėtina.

Visgi įtraukimo į mainomų žaidėjų sąrašą neišvengė visi likę komandos žaidėjai. Tarp jų atsidūrė ir vidurio puolėjas Clintas Capela, šiame sezone vidutiniškai rinkęs po 16,6 taško, 12,7 atkovoto kamuolio ir 1,5 bloko per rungtynes. Iš žaidimo net 65 procentų taiklumu atakavęs šveicaras šių metų pirmenybėse pagal šį rodiklį nusileido tik Jutos „Jazz“ aukštaūgiui Rudy Gobertui.

Dar ryžtingesniu sprendimu derėtų laikyti „Rockets“ siekį iškeisti vieną geriausių pastarojo dešimtmečio įžaidėjų Chrisą Paulą. 2017-ųjų metų vasarą į Hjustoną iš Los Andželo „Clippers“ mainų būdu persikėlęs gynėjas šiame sezone fiksavo 15,6 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 8,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Galimą susidomėjimą CP3 vadinamu krepšininku gerokai sumažinti turėtų jo kontrakto sąlygos. Prieš kiek daugiau nei tris savaites 34-ąjį gimtadienį atšventęs aikštės generolas per artimiausius tris sezonus susižers stulbinančią 124 milijonų JAV dolerių sumą.

Su komanda jau atsisveikino gynybos koordinatorius Jeffas Bzdelikas, o po iškritimo Vakarų konferencijos pusfinalyje apie savo ateitį optimistiškai šnekėjęs vyriausiasis treneris Mike‘as D‘Antoni taip pat turėtų sunerimti. Stratego sutartis su Hjustono klubu galioja dar vieną sezoną, tačiau neseniai pradėtos derybos dėl kontrakto pratęsimo šiuo metu yra sustabdytos.

Reguliariajame sezone 53 pergales iškovoję „Rockets“ turnyrinėje Vakarų konferencijos lentelėje užėmė ketvirtąją vietą. Pirmajame etape rezultatu 4-1 Jutos klubą eliminavę Hjustono krepšininkai antrajame etape nusileido „Warriors“ klubui rezultatu 2-4. Teksasiečiai pralaimėjo namuose vykusias lemiamas šeštąsias serijos rungtynes nepaisant to, jog čempionai jose vertėsi be Kevino Duranto ir DeMarcuso Cousinso.