Praėjus kiek mažiau nei parai nuo naujokų biržos loterijos ceremonijos ESPN reporteris Brianas Windhorstas atskleidė įdomią Williamsono laukiančią galimybę. Agento vis dar nenusisamdęs ir jokių rėmimo sutarčių su sportinės avalynės gamintojais nepasirašęs talentas dar gali atsiimti savo paraišką ir grįžti į NCAA lygą antrajam sezonui.

Tokio scenarijaus analizę išprovokavo pranešimai, jog Zionas po loterijos rezultatų paskelbimo žaibiškai paliko jos patalpas nusivylęs tuo, jog jam teks rungtyniauti „Pelicans“ klube. Tokią jo poziciją neva lėmė noras atstovauti Niujorko „Knicks“ organizacijai.

Įdomu tai, jog pranešimą apie Williamsono troškimą rungtyniauti Niujorke pirmasis išplatino „New York Times“ reporteris Marcas Steinas. Šiuos gandus paneigė krepšininko patėvis Lee Andersonas, davęs interviu Luizianos valstijos Baton Rouge‘o miesto radijo stočiai.

„Minėjote grįžimą į Djuką... apie tai dabar yra daug spekuliuojama, bet mes niekada net nesvarstėme tokios galimybės. (...) Anądien kalbėjau su treneriu Gentry, vėliau susitikome su ponu Griffinu. Turėjome puikų pokalbį ir mes nekantraujame kada turėsime galimybę ten atvykti, ieškoti vietos, kurioje galėsime įsikurti, ir visų kitų gerų dalykų.

Vienas dalykas, kurio Zionas visada buvo mokomas, yra susitaikyti su dalykais, kurių negali pakeisti ir keisti tuos dalykus, kuriuos gali pakeisti, o tai vienas iš tų dalykų, kurie nuo jo nepriklauso. Tai NBA procesas.“

Vieną sezoną NCAA pirmenybėse praleidęs Williamsonas atstovaudamas Djuko universitetui vidutiniškai rinko po 22,6 taško ir 8,9 atkovoto kamuolio per rungtynes, iš žaidimo atakuodamas įspūdingu 68 procentų taiklumu.

Vyriausiasis „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry ir naujasis klubo vadovas Davidas Griffinas naujokų biržos loterijos naktį neslėpė savo džiaugsmo dėl organizaciją aplankiusios netikėtos sėkmės. Vos 6 procentų tikimybę laimėti pirmąjį šaukimą turėjusio klubo atstovai tikisi, jog būsimasis Williamsono atvykimas padės įtikinti ryškiausią ekipos žvaigždę Anthony Davisą atšaukti savo reikalavimą būti išmainytam ir pasirašyti naują ilgalaikę sutartį su Naujojo Orleano organizacija.