Pirmosios susitikimo pusės herojumi tapo „Rockets“ atakuojantis gynėjas Ericas Gordonas. Jamesui Hardenui susidūrus su kibia ir agresyvia Andre Iguodalos gynyba 2017-ųjų metų tritaškių konkurso nugalėtojas ėmėsi iniciatyvos ir dar iki ilgosios pertraukos pelnė 20 taškų. Tai buvo rezultatyviausia Gordono rungtynių pusė per visą jo atkrintamųjų varžybų karjerą.


Antrąją rungtynių dalį galinga solo atkarpa pradėjo Kevinas Durantas. Aštuonis taškus iš eilės pelnęs puolėjas sumažino čempionų deficitą, tačiau Hardeno ir Chriso Paulo vedami šeimininkai didžiąją trečiojo ketvirčio dalį išsaugojo dviženklį pranašumą.

Prasidėjus ketvirtajam kėlinukui Durantas viršijo savo trečiojo ketvirčio pradžią. Žaibiškai 10 taškų pelnęs rezultatyviausias „Warriors“ krepšininkas padėjo svečiams anuliuoti Hjustono klubo persvarą, o kiek vėliau – ir išsiveržti į priekį. Visgi iki pat susitikimo pabaigos komandos kovėsi taškas į tašką, o pergalę išplėšti paskutinės atakos metu galėjusi Paulą be pražangos sustabdė ginčo kamuolį išprovokavęs Klay Thompsonas.

Viso susitikimo metu pasyviai rungtyniavęs Klay lemiamomis minutėmis ženkliai padidino savo pelnytų taškų skaičių, tačiau jo partneris čempioniškoje „Warriors“ gynėjų linijoje Stephenas Curry priminė savo paties šešėlį.

Piršto traumą antrose serijos rungtynėse patyręs snaiperis visų rungtynių metu pasižymėjo katastrofišku taiklumu ir dvikovą užbaigė pataikęs vos 7 iš 23 metimų iš žaidimo (2/9 trit.). Traumos keliamus nepatogumus iliustravo ir Curry kelionė prie baudų metimo linijos, kurios metu „Warriors“ simbolis realizavo tik 1 iš 3 galimybių. Iki šios nakties Stephas šių metų atkrintmamosiose buvo pataikęs 46 iš 47 baudų.

Už netaiklius tritaškius skaudesnius padarinius savo komandos žaidimui Curry sukėlė tik bandydamas veržtis link krepšio. Per visą susitikimą įžaidėjas nepataikė net keturių metimų iš po krepšio, tačiau gėdingiausia akimirka jo laukė svarbiausiomis pratęsimo akimirkomis.

Papildomų minučių didvyrio statusą užsitarnavo Hardenas. Barzdotasis Hjustono lyderis paskutinę minutę smeigė savo firminį tritaškį per Iguodalos rankas ir padidino „Rockets“ persvarą iki šešių taškų.


Po Steve‘o Kerro paprašytos pertraukėlės Durantas išprovokavo pražangą mesdamas iš toli ir sumetė visas tris baudas, bet likus 26 sekundėms Hardenas po prasiveržimo atitolino šeimininkus 5 taškų skirtumu.

„Warriors“ ekipai žūtbūt reikiant taškų kamuolys atsidūrė Curry rankose. Laisvą koridorių link krepšio turėjęs gynėjas it atsiminęs visus pramestus metimus ryžosi atlikti dėjimą iš viršaus, tačiau po jo šuolio kamuolys atsitrenkė į lanką ir atiteko pergalę švęsti ėmusiems Hjustono krepšininkams.


Per visą savo karjerą atkrintamosiose varžybose Stephas kamuolį iš viršaus yra įdėjęs tik tris kartus. Pastarąjį kartą tą padaryti jam pavyko dar 2015-ais metais.

Čempionų nuo pralaimėjimo neišgelbėjo dar vienas įspūdingas rungtynes sužaidęs Durantas. Net 46 taškus pelnęs krašto puolėjas per pastaruosius septynis susitikimus fiksuoja stulbinantį 39,4 taško vidurkį. Šiąnakt KD aplenkė Dwyane‘ą Wade‘ą ir tapo dešimtuoju daugiausiai taškų NBA atkrintamųjų istorijoje pelniusiu krepšininku.


Rezultatyviausiam „Warriors“ žaidėjui nežymiai tenusileido reguliariojo sezono pelnomų taškų lyderis Hardenas, surinkęs 41 tašką. Net 7 tolimus metimus pataikęs Gordonas prie pergalės pridėjo 30 taškų.

Šiąnakt nutrūko įspūdinga Draymondo Greeno serija. Trigubą dublį surinkęs krepšininkas pirmą kartą tokiu pasiekimu pažymėtose rungtynėse buvo priverstas palikti aikštę nuleista galva. Iki šios nakties dvikovos „Warriors“ buvo laimėję visus 27 Greeno trigubais dubliais pažymėtus susitikimus.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 41 (14/32 met., 5/13 trit., 8/8 baud., 9 atk. kam., 6 rez. perd.), Ericas Gordonas 30 (7/14 trit.), Chrisas Paulas 14 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), Clintas Capela 13 (11 atk. kam.), Imanas Shumpertas 10 taškų.

„Warriors“: Kevinas Durantas 46 (14/31 met., 6/10 trit., 12/12 baud., 6 rez. perd.), Draymondas Greenas 19 (11 atk. kam., 10 rez. perd.), Stephenas Curry 17 (7/23 met., 2/9 trit.), Andre Iguodala ir Klay Thompsonas po 16 taškų.

Ketvirtosios serijos rungtynės Hjustone vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 4 val. 30 min. Lietuvos laiku.