Donatas Motiejūnas septintosiose rungtynėse ant parketo nepasirodė.

Prieš lemiamą ketvirtį „Spurs“ turėjo 11-os taškų deficitą (61:72).

Bet likus 4 min. po DeMaro DeRozano dvitaškio „Nuggets“ persvara ištirpo iki 4 taškų (84:80).

Tuomet šeimininkų gretose dvitaškį pataikė Jamalas Murray, o „Spurs“ atakoje prametė D. DeRozanas.

„Nuggets“ pranašumą didino Torrey Craigas (88:80), „Spurs“ atsakė Bryno Forbeso tritaškiu (88:83). Nuo dviejų iš eilės šeimininkų atakų svečiai apsigynė ir po D. DeRozano taiklios baudos ir B. Forbeso taškų ekipas skyrė tik vienas metimas (88:86), o žaisti buvo likusios 52 sek.

„Nuggets“ trapią persvarą dvigubino J. Murray dvitaškis, o greita „Spurs“ ataka baigėsi bloku D. DeRozanui, kurį gynėjui išrašė Torrey Craigas.

Iki ketvirčio pabaigos buvo likusios 25 sekundės, „Nuggets“ kamuolį savo rankose išlaikė iki pat atakos pabaigos, o „Spurs“ krepšininkai dėl kurtinančio triukšmo neišgirdo stratego Greggo Popovichiaus reikalavimo prasižengti ir nebandė gelbėtis pražangų taktika.

Nors J. Murray prametė tolimą metimą, tačiau D. Derozanui atkovojus kamuolį buvo likusi tik 1 sekundė.

„Nuggets“ išvargo sunkią pergalę, o nugalėtojų gretose naudingiausiai žaidė Nikola Jokičius, pelnęs 21 tašką (9/22 dvit., 0/4 trit., 3/4 baud.), atkovojo 15 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Nuggets“: Jamalas Murray 23, Nikola Jokičius 21 (15 atk. kam., 10 rez. perd.), Gary Harrisas 11, Paulas Millsapas 9 (7 atk. kam.) taškai.

„Spurs“: Rudy Gay 21 (8 atk. kam.), Brynas Forbesas ir DeMaras DeRozanas (8 atk. kam., 6 rez. perd.) po 19, LaMarcusas Aldridge’as 16 (11 atk. kam.) taškų.


Tai buvo vienintelė NBA serija pirmajame etape, kurioje prireikė maksimalaus rungtynių skaičiaus.

Nuo 2009-ųjų į antrą atkrintamųjų etapą patekusių „Nuggets“ Vakarų konferencijos pusfinalyje laukia Portlando „Trail Blazers“, kuri 4-1 įveikė Oklahomos „Thunder“. Serija startuos pirmadienį naktį.

D. Motiejūnas „Spurs“ gretose šiame sezone žaidė 8 rungtynėse (3 reguliariajame sezone, 5 mačai atkrintamosiose), aikštėje vidutiniškai praleido kiek daugiau nei 3 minutes, pelnė po 2,4 taško bei atkovojo po 1,3 kamuolio.

Nors iš Kinijos į NBA persikėlęs puolėjas žaidė nedaug ir aikštėje dažniausiai pasirodydavo tada, kai rungtynių baigtis jau buvo nulemta, G. Popovichius 28-erių lietuvyje įžvelgė potencialą. „Jis yra geras krepšininkas – jis yra lietuvis, – kalbėjo 70-metis krepšinio specialistas. – Tai viena iš tų šalių, kuriose aukštaūgiai išmoksta ir supranta, kaip reikia žaisti krepšinį.“

„Jis yra gudrus ir protingas žaidėjas, turintis didelę patirtį. Visą laiką jis buvo gerai treniruojamas, nesvarbu, kur bežaistų“, – taip praėjusią savaitę apie D-Mo atsiliepė vienas gerbiamiausių NBA lygos trenerių.

NBA, "Nuggets" - "Spurs"