Teksaso klubą į pergalę vedė starto penketo krepšininkai. Jamesas Hardenas, Chrisas Paulas, Clintas Capela ir Ericas Gordonas kartu pelnė 72 taškus, o P. J. Tuckeris pasiekė naują asmeninį atkrintamųjų varžybų rekordą blokuodamas 4 varžovų metimus.

Pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo barjerą „Rockets“ įveikė jau trečią kartą iš eilės. Jutos klubas per pastaruosius trejus metus į konferencijos pusfinalį iškopė tik kartą, kai praėjusiais metais po triumfo prieš Oklahomos „Thunder“ antrajame etape nusileido tiems patiems „Rockets“ krepšininkams.

Tiksint paskutinei susitikimo minutei Ricky Rubio sumažino aikštės šeimininkų persvarą iki minimalios, o prie baudų metimo linijos stojęs Tuckeris nepataikė nė vieno iš dviejų metimų. Visgi Hjustono komandos krašto puolėjas pats atkovojo kamuolį ir gavęs antrąjį šansą realizavo abi galimybes, o „Jazz“ per likusį rungtynių laiką nesugebėjo pelnyti taškų.

Katastrofišką pasirodymą surengė jaunasis svečių komandos lyderis Donovanas Mitchellas. Praėjusiame sezone antrąją vietą geriausio metų naujoko rinkimuose užėmęs atakuojantis gynėjas šiąnakt nepataikė nė vieno iš 9 mestų tritaškių bei realizavo vos 4 iš 22 metimų iš žaidimo.

Per pastarąjį trsidešimtmetį tokią ar blogesnę išmestų ir pataikytų metimų kombinaciją NBA atkrintamosiose varžybose užfiksavo tik vienas krepšininkas. 2003-iais metais tuometiniam Naujojo Džersio „Nets“ klubui atstovavęs Kenyonas Martinas pataikė tik 3 iš 23 metimų. Kiti šeši tokio ar blogesnio efektvyumo pasirodymų autoriai juos užfiksavo dar iki 1982-ų metų.

Konferencijos pusfinalyje Hjustono krepšininkai susitiks su „Golden State Warriors“ ir Los Andželo „Clippers“ poros nugalėtojais.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 26 (10/26 met., 3 per. kam., 4 blk.), Clintas Capela 16 (10 atk. kam., 3 blk.), Chrisas Paulas ir Ericas Gordonas po 15 taškų.

„Jazz“: Royce‘as O‘Neale‘as 18, Ricky Rubio 17 (11 rez. perd.), Jae Crowderis 15 (10 atk. kam.), Donovanas Mitchellas 12 (4/22 met., 0/9 trit., 5 kl.), Joe Inglesas 11 taškų (9 rez. perd.).