Kaip tapo įprasta visose ketveriose šios serijos rungtynėse, susitikimo scenarijus klostėsi itin banguotai. Svečiai iš Bostono pelnė pirmuosius 8 susitikimo taškus, tačiau „Pacers“ atsakė 13 taškų be atsako ir persvėrė rezultatą savo naudai.

„Celtics“ krepšininkai iki susitikimo pabaigos ne kartą atitrūko dviženkliu skirtumu, o šeimininkai didžiąją rungtynių dalį praleido vydamiesi savo opnentus. Iki ketvirto kėlinuko pabaigos likus kiek daugiau nei septynioms su puse minutės Tyreke‘as Evansas taikliu dvitaškiu išvedė į priekį Indianos klubą, bet Bostono krepšininkai sugebėjo atsakyti dvikovos bei serijos baigtį nulėmusiu spurtu.

Iš žaidimo pelnyti taškus „Pacers“ komandai nuo šios akimirkos pavyko tik sužaidus beveik šešias minutes, o per tą laiką Bostono ekipa susikrovė dešimties taškų pranašumą. Rungtynių pabaigą itin užtikrintai sužaidė iš Indianos valstijos kilęs Gordonas Haywardas, kurio taiklūs metimai užvėrė duris bet kokiam šeimininkų išsigelbėjimo šansui.

Itin efektyviai iš žaidimo atakavęs Haywardas prametė tik du dvitaškius bei realizavo visu tris tolimus metimus, viso surinkdamas 20 taškų.

Rezultatyviausias šio sezono atkrintamųjų varžybų rungtynes sužaidė Domantas Sabonis. Gegužės pradžioje 23-ią gimtadienį atšvęsiantis aukštaūgis per 22 aikštėje praleistas minutes surinko 14 taškų (6/9 met., 0/1 trit., 2/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius, po 2 rezultatyvius perdavimus ir klaidas bei išnaudojo asmeninių pražangų limitą.


Per ketverias serijos su „Celtics“ rungtynes Domas vidutiniškai rinko po 8,5 taško, 7,3 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvius perdavimus. Iš žaidimo Sabas atakavo 41, o nuo baudų metimo linijos – 64 procentų taiklumu.

Indianos klubas tapo pirmąja iš 2019-ųjų metų atkrintamųjų varžybų eliminuota ekipa. Tai tik penktas kartas „Pacers“ klubo istorijoje, kai lemiamų kovų etapo seriją komanda pralaimėjo sausu rezultatu – iki šiol tokiu būdu Indianapolio ekipą eliminavo Filadelfijos „76ers” (1981), Detroito „Pistons“ (1990), Bostono „Celtics“ (1992) ir Klivlando „Cavaliers“ (2016).

„Pacers“: Bojanas Bogdanovičius 22 (6/14 met., 8 atk. kam.), Tyreke‘as Evansas 21 (7/18 met.), Darrenas Collisonas 19, Domantas Sabonis 14, Mylesas Turneris 13 taškų.

„Celtics“: Gordonas Haywardas 20 (7/9 met., 3/3 trit., 3/3 baud.), Jaysonas Tatumas (9/12 baud.) ir Marcusas Morrisas po 18, Alas Horfordas (4/19 met., 12 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Kyrie Irvingas (4/13 met.) po 14, Jaylenas Brownas 13, Terry Rozier 11 taškų.