Galutinis rungtynių rezultatas toli gražu neatspindi susitikimo eigos. San Antonijaus klubas du kartus buvo atitrūkęs 16 taškų ar didesniu skirtumu, o didžiausią persvarą susikrovę „Spurs“ artėjant antrojo ketvirčio viduriui varžovus lenkė beveik dvigubai – 42:23.

Iniciatyvą į savo rankas „Nuggets“ perėmė tik ketvirtajame kėlinuke. Vedami kanadiečio Jamalo Murray Denverio krepšininkai ne tik dar kartą panaikino dviženklį deficitą, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai. Pergalingas devynių taškų skirtumas tapo didžiausiu šeimininkų pranašumu šiose rungtynėse.

It iš letargo miego pabudęs Murray prasidėjus lemiamam ketvirčiui tapo nebeatpažįstamu aikštėje. Per pirmus tris kėlinukus tik 3 taškus (0/8 met.) pelnęs gynėjas svarbiausiomis susitikimo minutėmis pataikė net 8 metimus iš eilės ir viso surinko 21 tašką.

Potencialiam Lietuvos rinktinės varžovui artėjančiame Pasaulio krepšinio čempionate efektyviausiai talkino Gary Harrisas, Nikola Jokičius ir Paulas Millsapas. Visi trys išvardintieji Murray komandos draugai pasiekė 20 pelnytų taškų ribą, o aukštaūgiui iš Serbijos pritrūko tik dviejų rezultatyvių perdavimų iki antrojo trigubo dublio per dvejas karjeroje sužaistas atkrintamųjų varžybų rungtynes.

Iki susitikimo pabaigos likus mažiau nei pusantros minutės vyriausiasis „Spurs“ treneris Greggas Popovičius į aikštę suleido iki tol nerungtyniavusius krepšininkus. Savo progą gavo ir Donatas Motiejūnas, per šį trumpą žaidimo laiką spėjęs išmesti du dvitaškius ir pelnyti pirmuosius 2 taškus atkrintamosiose varžybose nuo 2016-ųjų balandžio 27-os dienos.

Abu vyriausieji treneriai šiąnakt užsidirbo po techninę pražangą, tačiau „Nuggets“ vadovaujančio Malone‘o išsišokimas prikėlė jo auklėtinius spurtui, o Popovičiaus įsiūčio proveržis įvyko San Antonijaus krepšininkams pamažu paleidžiant pergalę iš savo rankų. Iki šio pralaimėjimo „Spurs“ Denveryje buvo laimėję septynerias atkrintamųjų varžybų rungtynes iš eilės.

„Nuggets“: Jamalas Murray 24 (8/17 met.), Gary Harrisas 23, Nikola Jokičius 21 (2/3 trit., 13 atk. kam., 8 rez. perd.), Paulas Millsapas 20 (7 atk. kam.), Monte Morrisas 11 taškų.

„Spurs“: DeMaras DeRozanas 31 (11/19 met., 7 atk. kam.), LaMarcusas Aldridge‘as 24 (8/20 met., 8 atk. kam.), Derrickas White‘as 17 taškų.

San Antonijuje vyksiančios trečiosios serijos rungtynės prasidės naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 4 val. Lietuvos laiku.