Iki pat susitikimo pradžios šeimininkų komandoje tvyrojo nežinomybė dėl rezultatyviausio jos krepšininko Joelio Embiido sveikatos būklės. Kelio skausmus kenčiantis kamerūnietis galiausiai pasirodė aikštėje ir startavo išprovokuodamas dvi pagrindinio varžovų vidurio puolėjo Jarretto Alleno pražangas, tačiau atrodė toli gražu ne geriausios fizinės būklės.

Iš vos 5 iš 15 metimų iš žaidimo pataikiusio Embiido lyderio vaidmenį perėmė Jimmy Butleris. Pirmoje sezono pusėje į Filadelfiją iš „Timberwolves“ mainų keliu persikėlęs krepšininkas vien antrame kėlinuke pelnė 18 taškų ir iki ilgosios pertraukos sumažino vienu metu 17 taškų siekusį „76ers“ deficitą iki 54:62.


Savo sėkmingą žaidimą Butleris tęsė ir trečiame ketvirtyje, kuriame šeimininkai priartėjo iki 3 taškų skirtumo, tačiau tragiškas Filadelfijos klubo snaiperių pasirodymas neleido Bretto Browno auklėtiniams persverti rezultato savo naudai.

Šiose rungtynėse „76ers“ pataikė vos 3 iš 25 mestų tritaškių, o pavojingiausias komandos tritaškininkas J. J. Redickas pelnė vos 5 taškus ir per 23 minutes išnaudojo asmeninių pražangų limitą.

Bruklino ekipą į priekį vedė gynėjų trejetas. Prasiveržimais varžovų gynybą pjaustę D‘Angelo Russellas, Carisas LeVertas ir Spenceris Dinwiddie kartu pelnė 67 taškus ir išlaikė pergalinga tapusią persvarą iki pat rungtynių pabaigos.

Agresyviai rungtyniavę šeimininkai šiąnakt išmetė net 42 baudų metimus, tačiau iš jų realizavo tik 29 (69 proc.). Trys iš grėsmingojo Filadelfijos klubo starto penketo narių – Redickas, Tobias Harrisas ir Benas Simmonsas – nesugebėjo pasiekti dviženklio pelnytų taškų skaičiaus ribos.

„76ers“: Jimmy Butleris 36 (13/15 baud., 9 atk. kam.), Joelis Embiidas 22 (0/5 trit., 12/18 baud., 15 atk. kam., 5 blk.), Bobanas Marjanovičius 13 taškų.

„Nets“: D‘Angelo Russellas 26 (10/25 met.), Carisas LeVertas 23, Spenceris Dinwiddie 18, Joe Harrisas 13, Edas Davisas 12 (16 atk. kam.), Demarre Carrollas 11 taškų.

Antrosios serijos rungtynės vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 3 val. Lietuvos laiku.