Remdamasis šaltiniais ESPN praneša, kad Memfio klubas atleido strategą J.B. Bickerstaffą, pratęsė sutartį su generaliniu vadybininku Chrisu Wallace'u. Savo posto neteko ir viceprezidentas Johnas Hollingeris, nuo šiol eisiantis patarėjo pareigas.

„Grizliai“ pradės naujojo vyriausiojo trenerio paieškas ir mėgins pritraukti labiau patyrusį personalą į komandos štabą, rašo ESPN.

40-metis J.B. Bickerstaffas per du sezonus su „Grizzlies“ iškovojo 48 pergales ir patyrė 97 pralaimėjimus bei nė karto neprasibrovė į atkrintamąsias varžybas. Jis yra ilgamečio NBA trenerio Bernie Bickerstaffo sūnus.

Šį sezoną Memfio komandos pergalių ir pralaimėjimų santykis yra 33-49, „Grizzlies“ baigė sezoną rikiuodamasis 13-oje Vakarų konferencijos lentelės vietoje.

Dar ketvirtadienį Memfio komandos apžvalgininko kalbintas Jonas Valančiūnas džiaugėsi, kad mainai jam pasibaigė sėkmingai ir gyrė trenerį J.B. Bickerstaffą.

„Tai mano pirmasis kartas, kai buvau išmainytas, tačiau viskas baigėsi labai gerai, turėjau puikų laiką žaisdamas krepšinį. Treneris patikėjo manimi, organizacija mane labai palaikė“, – sakė Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas, kuriam NBA sezonas baigėsi anksčiau dėl traumos.

Apie permainas administracijoje ir vadovybėje kiek vėliau paskelbė ir pats klubas.