Susitikimo metu Smartas pajuto stiprų šono skausmą, tačiau veržėsi grįžti į aikštelę. Leidimą tokiam sportininko žingsniui davę klubo daktarai apsiriko – vos grįžęs ant parketo gynėjas vėl pajuto stiprų skausmą ir paprašė keitimo.

Vyriausiasis „Celtics“ treneris Bradas Stevensas po rungtynių teigė, jog, preliminariais duomenimis, Bostono komandos gynybos specialistas pasitempė vieną iš šoninių pilvo raumenų. Šiąnakt atlikus papildomus tyrimus paaiškėjo daug rimtesnė diagnozė – skausmą Smartas jautė ne dėl patempimo, o dėl plyšusio raumens.

Ką tik pasirodžiusios naujosios krepšininko sugrįžimo prognozės tapo rimtu smūgiu Masačiusetso valstijos klubui ir jo sirgaliams. Be krepšinio Smartui gali tekti praleisti nuo 2 iki net 6 savaičių. Geriausiu atveju, gynėjas į aikštę grįš tik Rytų konferencijos finale, jei Bostono klubas sugebės iki jo prasibrauti.

Šiais metais penktąjį sezoną lygoje žaidžiančio krepšininko individuali statistika gerokai suprastėjo – Smartas vidutiniškai rinko po 8,9 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvius perdavimus. Visi šie rodikliai buvo mažiausi individualūs pasiekimai per pastaruosius tris sezonus.

Nepaisant to, „Celtics“ gynybos variklis perimdavo po 1,8 kamuolio per rungtynes, iš žaidimo atakavo 42, o iš trijų taškų zonos – 36 procentų taiklumu. Savo ruožtu, šie skaičiai buvo geriausi per visą Smarto karjerą.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape Bostono krepšininkai susitiks su Domanto Sabonio atstovaujamu Indianos „Pacers“ klubu.