Jau pirmajame ketvirtyje iniciatyvos į savo rankas ėmėsi dukart naudingiausio lygos krepšininko titulą iškovojęs svečių komandos įžaidėjas Stephenas Curry. Visus tris pirmuosius mestus tritaškius pataikęs snaiperis žaibiškai surinko 11 taškų, tačiau rezultatyvumu jį pranoko naujojo „Grizzlies“ lyderio statusą su kiekvienomis rungtynėmis į savo rankas vis tvirčiau perimantis Jonas Valančiūnas.

Net 10 dvitaškių pirmajame ketvirtyje išmetęs JV realizavo 7 iš jų ir viso surinko 14 taškų. Itin tvirtos aukštaūgio grumtynės su DeMarcusu Cousinsu privertė lietuvį nesuvaldyti savo emocijų – nepaisant gausaus kontakto, įpusėjus kėlinukui „Warriors“ neturėjo nė vienos komandinės pražangos. Pelnytą nepasitenkinimą arbitrams išreiškęs aukštaūgis ketvirčio viduryje buvo nubaustas technine pražanga.

Absoliutų „Grizzlies“ klubo rekordą pirmajame kėlinuke pakartojo krašto puolėjas Justinas Holiday. Buvęs „Warriors“ ekipos narys per pirmąsias dvylika minučių sugebėjo perimti net 4 kamuolius, o įspūdingą gynybinį pasirodymą vainikavo įspūdingu tritaškiu su kėlinuko sirena.

Rekordais apipintą naktį Memfyje pratęsė ilgametis komandos įžaidėjas Mike‘as Conley. Visą savo karjerą „Grizzlies“ klubui atstovaujantis krepšininkas antrajame kėlinuke aplenkė buvusį komandos draugą Marcą Gasolį ir tapo rezultatyviausiu visų laikų Grizlių krepšininku. Iki šio pasiekimo Conley prieš dvikovą su čempionais trūko tik 7 taškų.



Pakiliai rungtyniavę šeimininkai pirmoje susitikimo pusėje agresyviai atakavo varžovų baudos aikštelę, tačiau „Warriors“ į tai atsakė taiklių tritaškių kruša. Steve‘o Kerro auklėtiniai iki ilgosios pertraukos pademonstravo stulbinantį taiklumą, pataikydami net 11 iš 17 tolimų metimų.

Po ilgosios pertraukos čempionų tritaškių seriją pratęsė Curry, kurio taiklūs šūviai padidino svečių atotrūkį iki 11 taškų. Nepaisant to, kovingumą pademonstravę Grizliai sugebėjo išlipti iš žaidybinės duobės ir net persverti rezultatą savo naudai.

Lemtinga susitikimo akimirka tapo antroje ketvirto kėlinuko pusėje surengtas „Warriors“ spurtas. Atkarpą net 14:1 laimėję Kalifornijos krepšininkai atsiplėšė dviženkliu skirtumu, o galutinis rungtynių rezultatas neatspindėjo Memfyje vykusios kovos atkaklumo.

J. Valančiūnas per 32 sužaistas minutes surinko 27 taškus (12/25 met., 3/5 baud.), 13 atkovotų kamuolių, po 2 rezultatyvius perdavimus ir blokus, tris klaidas bei 5 asmenines pražangas.


Didžiąją karjeros dalį tuometinių Toronto „Raptors“ lyderių Kyle‘o Lowry ir DeMaro DeRozano šešėlyje praleidęs uteniškis tik antrą kartą iš žaidimo išmetė bent 20 metimų per rungtynes. Vienintelis kitas toks atvejis buvo užfiksuotas 2018-ų metų kovo 13-ąją, kai Brukline vykusioje akistatoje su „Nets“ Jonas surinko 26 taškus (12/20 met.).

Trečiojo ketvirčio viduryje „Grizzlies“ gerbėjai išvydo gąsdinantį kadrą. Pirmą kartą po Draymondo Greeno sukeltos nykščio traumos prieš Ouklando klubą rungtyniavęs Valančiūnas ir vėl atsidūrė dvikovoje su tuo pačiu oponentu, dar sykį bandžiusiu išmušti kamuolį iš lietuvio rankų ir identiškai smogusiu jam per tą patį kairįjį nykštį. Rungtynių teisėjai šiame epizode ir vėl neįžvelgė taisyklių pažeidimo, nors Jonas į savo aikštės pusę grįžo akivaizdžiai kęsdamas skausmą.

Čempionai varžovus iš Memfio įveikė jau penktą kartą iš eilės. Pirmąsias tris šio sezono tarpusavio dvikovas „Warriors“ laimėjo bendru 48 taškų skirtumu. Paskutinįjį 2018-19 metų pirmenybių iššūkį čempionams Grizliai galės mesti balandžio 10-ą Memfio „FedEx Forum“ arenoje vyksiančiame susitikime.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 27 (13 atk. kam.), Mike‘as Conley 22 (8 rez. perd.), Bruno Caboclo 17 (13 atk. kam.), Chandleris Parsonsas 13 taškų.

„Warriors“: Kevinas Durantas (12/13 met., 3/3 baud., 9 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Stephenas Curry (6/12 trit., 8/9 baud., 10 atk. kam., 7 rez. perd.) po 28, DeMarcusas Cousinsas 16 (9 atk. kam., 6 rez. perd.), Klay Thompsonas 13 taškų.

Artimiausias rungtynes Memfio komanda žais ansktyvą šeštadienio rytą, 5 val. Lietuvos laiku. Grizlių laukia išvyka į Finiksą ir akistata su vietos „Suns“ klubu.