Lietuvis iki sezono pabaigos atstovaus San Antonijaus „Spurs“ klubui, kuriam vadovauja JAV rinktinės vyriausiasis treneris Greggas Popovichius.

Tai pranešė TV3 žinios, tada patvirtino sporto žurnalistas Tomas Langvinis, o kiek vėliau apie tai paskelbė ir ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski.

„Spurs“ gretose Donatas bus atsarginis aukštaūgis ir aikštėje pavaduos LaMarcusą Aldridge'ą bei Jakobą Poeltlą. San Antonijuje D-Mo užims Pau Gasolio, su kuriuo buvo neseniai atstisveikinta, vietą.

Beje, „Spurs“ garbę gina ir latvių snaiperis Davis Bertanis.

2011 m. NBA naujokų biržoje 20-u numeriu pakviestas D. Motiejūnas praleido penkis sezonus Hjustono „Rockets“ komandoje ir net buvo išsikovojęs joje vietą starto penkete. Tačiau paskui lietuvis patyrė traumą ir buvo išsiųstas į Naujojo Orleano „Pelicans“, kur jo karjera nesusiklostė.



„Spurs“ šiuo metu Vakarų konferencijoje su 42 pergalėmis ir 31 pralaimėjimu žengia aštuntoje vietoje, tačiau artimiausius persekiotojus, Sakramento „Kings“, lenkia 7 pergalėmis. Be to, nuo ketvirtoje vietoje esančio Portlando „Trail Blazers“ klubo San Antonijaus ekipą skiria tik 2 pergalės.

D. Motiejūnas atkrintamosiose žaisti galės, nes šiemet neturėjo sutarties su jokiu kitu NBA klubu.

Paskutinį kartą Motiejūnas stipriausioje pasaulio lygoje žaidė 2016-17 m. sezone, kuomet atstovavo „Pelikanams“. Tąkart jis per 34 sužaistas rungtynes vidutiniškai rinko po 4,4 taško ir atkovojo po 3,1 kamuolio.

Šiemet ankstyva D-Mo sezono pabaiga suteikė teorinę galimybę jam dar prisijungti prie stipriausios pasaulio krepšinio lygos ir panašu, kad tą šansą lietuvis turės.

Primename, kad Šandongo „Golden Stars“ klubas šį ketvirtadienį baigė pasirodymą Kinijos CBA lygos atkrintamosiose varžybose. Donato Motiejūno ekipą eliminavo Dziangsu „Dragons“, laimėję aštuntfinalio seriją iki dviejų pergalių 2:0.

D. Motiejūno statistikos vidurkiai antrajame sezone Kinijoje siekė 27,4 taško ir 13,8 atkovoto kamuolio. Pagal rezultatyvumą tarp visų lygos krepšininkų jis rikiuojasi 14-oje vietoje, o pagal kovą „po lenta“ yra trečias.

Praėjusiais metais Šandongo klubas nukeliavo iki pusfinalio ir per plauką nepateko į finalą.

Esame rašę, kad buve Donato bendraklubiai už Atlanto mato lietuvį NBA lygoje.

„Pasiilgau D-Mo. Tas vaikinas yra grėsmė. Jo vieta – NBA lygoje. Jis yra NBA žaidėjas“, – tinklalapiui DELFI NBA Londone teigė 2014-2016 metais su D. Motiejūnu „Rockets“ garbę gynęs Trevoras Ariza.

„D-Mo yra šaunus vyrukas ir nuostabus bendraklubis. Puikiai su juo sutariau, visada žavėjausi jo universalumu aikštelėje. D-Mo yra labai talentingas, protingas ir itin taiklią ranką turintis aukštaūgis. Mačiau, kad jam labai gerai sekasi Kinijoje, bet tikiuosi, jog ten jis neužsibus. Viliuosi, kad greitai jis sugrįš į NBA“, – sausį sakė kartu su lietuviu žaidęs Samas Dekkeris, pridūręs, jog D. Motiejūnas yra NBA klubų vadovų radare.

Sprendimą išduoda žinutė

Beje, šeštadienį D. Motiejūnas „Instagram“ socialiniame tinkle pasidalino žinute, kurioje dėkojo visiems, padėjusiems jam Kinijoje.

„Noriu padėkoti visiems, kurie mane palaikė ir padėjo siekti bendrų tikslų praėjusiame sezone. Esu labai dėkingas Šandongo klubo organizacijai – tai buvo dar vieni ypatingi metai mano karjeroje.

Taip pat noriu išreikšti dėkingumą treneriui Virginijui Mikalauskui už tai, ką man davė ir mane išmokė per pastaruosius metus. Kinija – unikali šalis ir davė patirties visam gyvenimui“, – rašo D-Mo.