Ilgametį komandos lyderį DeMarą DeRozaną ir austrą Jakobą Poeltlą į San Antonijų šio sezono išvakarėse iškeitusių „Raptors“ žingsnis buvo laikomas rizikingu. Dėl traumos tuometis „Spurs“ lyderis Leonardas 2017-18 metų pirmenybėse sužaidė tik 9 susitikimus, tačiau jo įsiliejimas į Kanados klubo žaidimą gerokai pritildė skeptikų balsus.

27 taškai ir 7,5 atkovoto kamuolio per rungtynes. Abu šie rodikliai – ženkliai aukščiausi per visą Kawhi karjerą. Nors artėjančiame susitikime „Raptors“ ekipai nepadės traumą besigydantis Kyle‘as Lowry, tylusis Toronto lyderis taps neabejotinu galvos skausmu varžovų gynybai.

Negana to, dukart geriausiai besiginančiu lygos krepšininku pripažintas žaidėjas šiame sezone išlaiko savo kaip vieno geriausių NBA gynybos specialistų reputaciją ir tarp daugiausiai kamuolių perimančių krepšininkų žengia penktas. Tačiau pirmą šio sąrašo vietą užima jo būsimasis tiesioginis oponentas artėjančiose rungtynėse.

Po 2,2 kamuolio per rungtynes „pavagiantis“ George‘as šiais metais žaidžia neabejotinai geriausią karjeros sezoną. Buvęs Indianos „Pacers“ lyderis 2018-19 metų pirmenybėse fiksuoja net 28,2 taško, 8,2 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Savo pavardę PG13 gali rasti ne tik naudingiausio lygos krepšininko, bet ir geriausiai besiginančio žaidėjo rinkimų favoritų sąrašuose. Smogiamąjį tandemą George‘as „Thunder“ komandoje sudaro su prieš dvejus metus MVP titulą iškovojusiu ir jau trečią sezoną iš eilės trigubo dublio vidurkį fiksuojančiu Russellu Westbrooku.

Skirtingose konferencijose rungtyniaujantys klubai reguliariajame sezone susitinka tik du kartus. Pirmoji „Raptors“ ir „Thunder“ dvikova įvyko šią savaitę, o jos rezultatas leidžia šiąnakt tikėtis itin karšto mūšio – „Chesapeake Energy“ arenoje svečiai iš Toronto triumfavo tik po pratęsimo, palauždami varžovus rezultatu 123:114.


Tiesioginės šiąnakt vyksiančių „Raptors“ ir „Thunder“ rungtynių transliacijos per DELFI TV pradžia – 1 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Šį savaitgalį NBA gerbėjus prie ekranų tradiciškai pakvies ir SPORT1 televizija. Jos eteryje šeštadienį, 23 val. 55 min., susitiks Bostono „Celtics“ ir Šarlotės „Hornets“, o sekmadienį, 22 val. 30 min. – Klivlando „Cavaliers“ ir Milvokio „Bucks“.