Orlando klubui šis pralaimėjimas buvo itin apmaudus – pergalės atveju nuo 2012-ųjų atkrintamosiose nežaidę „Magic“ būtų pakilę į aštuntąją Rytų konferencijos vietą. Iki susitikimo pabaigos likus trims minutėms svečiai turėjo septynių taškų persvarą, tačiau Memfio klubas sugebėjo surengti lemiamą spurtą, kurio centre atsidūrė Mike‘o Conley žaidimas puolime ir Jono Valančiūno gynyba.

Po dviejų taiklių Nikola Vučevičiaus baudų metimų Grizliai atsiliko keturių taškų skirtumu, o kitoje aikštės pusėje Avery Bradley nepataikius tritaškio „Magic“ jau galėjo jausti artėjančią pergalę. Likus kiek mažiau nei pusantros minutės Wesley Ivundu atsidūrė po šeimininkų krepšiu ir bandė pasižymėti galingu dėjimu, tačiau jį sustabdė gniuždantis Valančiūno blokas.

Deficitą iki minimalaus sumažino po Jono užtvaros į baudos aikštelę įkirtęs ir du taškus su pražanga pelnęs Delonas Wrightas. Laikrodžiui skaičiuojant paskutinę ketvirto kėlinuko minutę Orlando ekipa patikėjo atakos organizavimą Terrence‘ui Rossui, tačiau kamuolį iš jo rankų be pražangos išmušė buvęs jo komandos draugas JV.

Per likusį laiką svečiai nebesugebėjo pelnyti nė taško, o Grizlius į priekį išvedė Conley baudų metimai. Likus vos kelioms sekundėms savitvardą prarado „Magic“ vyriausiasis treneris Steve‘as Cliffordas, nubaustas dviem techninėm pražangom ir išvarytas iš aikštės. Trečio ketvirčio pradžioje Orlando komanda tokiu pat būdu neteko prancūzo Evano Fournier.

Per 25 sužaistas minutes Valančiūnas surinko 12 taškų (4/11 met., 0/1 trit., 4/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį ir net 4 blokus. Tai buvo tik keturioliktas kartas Jono NBA karjeroje, kai jam pavyko blokuoti bent keturis varžovų metimus.

Memfio klubas šiame sezone siekia įvykdyti įsipareigiojimus Bostono „Celtics“ klubui ir perleisti jiems savo naujokų biržos šaukimą. Tam, kad šis tikslas būtų įgyvendintas, „Grizzlies“ pasirinkimas privalo būti ne aukščiau, nei devintoji pozicija.

Norėdami turėti ne aukštesnį, nei devintąjį šaukimą, Grizliai privalo galutinėje turnyrinės lentelės rikiuotėje aplenkti aštuonias lygos komandas. 28 pergalę šiąnakt iškovojęs Memfio klubas jų skaičiumi šiuo meta lenkia septynis klubus – Dalaso „Mavericks“, Vašingtono „Wizards“, Atlantos „Hawks“, Čikagos „Bulls“, Klivlando „Cavaliers“, Finikso „Suns“ ir Niujorko „Knicks“.

„Grizzlies“: Mike‘as Conley 26 (8 rez. perd.), Avery Bradley 21, C. J. Milesas 13, Jonas Valančiūnas 12, Joakimas Noah ir Delonas Wrightas po 10 taškų.

„Magic“: Nikola Vučevičius 26 (10 atk. kam.), Terrence‘as Rossas 15, Aaronas Gordonas 13 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Johnathanas Isaacas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Grizzlies“ žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Memfio klubo laukia išvyka į Atlantą ir akistata su vietos „Hawks“.