Be čiurnos traumą patyrusio D. Sabonio tik du mačus iš penkių laimėję „Pacers“ labai laukia lietuvio pagalbos, bet nenori rizikuoti.

„Norime, kad Domantas sugrįžtų. Mums labai jo reikia, bet nenorime forsuoti įvykių, jei jis dar nėra pasiruošęs. Norime, jog jis jaustųsi patogiai.

Jei skubinsime Domantą grįžti į rikiuotę, jo trauma gali atsinaujinti. Mes to nenorime“, – sakė „Pacers“ vyriausiasis treneris Nate'as McMillanas.

Šeštadienį Indianos klubo treniruotėje jau dalyvavęs D. Sabonis patikino, jog jaučiasi gerai ir yra šviežesnis psichologiškai.

„Jaučiuosi geriau. Treniruotė praėjo neblogai. Kai pabudau ryte, koja buvo šiek tiek mažiau ištinusi. Tikiuosi, kad taip bus ir rytoj“, – šeštadienį sakė D. Sabonis.

22-ejų lietuvis, šį sezoną pretenduojantis į geriausio NBA šeštojo žaidėjo apdovanojimą, gali būti registruojamas svarbioms sekmadienio rungtynėms išvykoje su Filadelfijos „76ers“.

Sprendimas dėl jo bus priimtas prieš mačo pradžią.

„76ers“ ir „Pacers“ yra turnyrinės lentelės kaimynės, kovojančios dėl ketvirtosios Rytų konferencijos vietos, todėl D. Sabonis svečiams yra itin reikalingas.

Tiesa, Filadelfijos klubui pačiam dar gali tekti verstis be aštuonis mačus dėl kelio traumos praleidusio vidurio puolėjo Joelio Embiido.

Karjeros sezoną žaidžiantis D. Sabonis NBA pirmenybėse per susitikimą vidutiniškai renka po 14,3 taško, po 9,3 atkovoto kamuolio ir po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.