Kuo toliau – tuo geriau. Du mėnesius dėl nykščio traumos nerungtyniavęs ir vasarį Toronto „Raptors“ ekipos į „Grizzlies“ išsiųstas J. Valančiūnas naujame klube demonstruoja vis solidesnį žaidimą – vidurio puolėjas nuolat yra vienas rezultatyviausių Memfio komandos žaidėjų.

Per kiek mažiau nei mėnesį Memfyje lietuvis spėjo sužaisti devynis susitikimus, per kuriuos jis vidutiniškai metė po 19,2 taško bei atkovojo po 9 atšokusius kamuolius. Po pergalės prieš „Jazz“ aukštaūgis džiaugėsi tuo, jog vis labiau stiprėja jo ryšys su naujaisiais komandos draugais.

„Mano darbas yra kurti varžovams spaudimą po krepšiu. Tą ir darau. Su bendraklubiais jau atrandame tarpusavio ryšius, atrandame žaidimą kartu. Mes dalinamės kamuoliu, kiekviename susitikime stengiamės išpildyti mažas detales. Viskas ateina su patirtimi, po truputį kaupiame jos vis daugiau. Taip žaisti yra smagu“, – kalbėjo Valančiūnas.

Bendraudamas su žiniasklaida J. Valančiūnas papasakojo, kaip jam pavyksta demonstruoti tokią gerą formą vos spėjus grįžti į rikiuotę po traumos. Centras atskleidė, jog nykščio trauma pernelyg netrukdė jam sportuoti ir tobulinti save.

„Reabilitacija po traumos buvo ilga, tokios ilgos jos dar nesu turėjęs. Krepšininkui sunku nežaisti ir būti šalia aikštės. Kol pirštas gijo, palaikiau formą, daug bėgiodavau. Buvau patyręs viršutinės kūno dalies traumą, o kojos dirbo puikiai. Negalėjau tobulai atkartoti pasiruošimo rungtynėms pratimų, bet dariau viską, kad būčiau kuo arčiau žaidybinės formos“, – sakė lietuvis.

J. Valančiūnas po sezono gali pratęsti sutartį su „Grizzlies“ vienam sezonui arba kontraktą nutraukti ir tapti laisvuoju agentu. 17,6 mln. JAV dolerių per kitą sezoną uždirbti turintis vidurio puolėjas apie ateitį kalbėti nenori.

NBA: Valančiūnas prieš Gobertą ir Grizzlies prieš Jazz

„Dabar bandome išspręsti su krepšiniu susijusius klausimus. Taip, turiu žaidėjo opciją, bet sulaukime vasaros. Šiuo metu mes bandome rasti savo žaidimą bei būti geriausiais kiekvienose rungtynėse, treniruotėje ar tiesiog pamėtyme į krepšį. Privalome būti vis geresni kiekvieną kartą žengdami į aikštelę.

Mes jau randame vienas kitą, kartu išpildome mažas detales. Tai neateina per naktį. Turime praleisti daug laiko treniruotėse. Pavyzdžiui, aš jau spėjau sužinoti, jog žaidžiant su Mike'u Conley užtenka pastatyti gerą užtvarą. Tai viskas, ką turi padaryti“, – žurnalistus interviu pabaigoje pralinksmino J. Valančiūnas.

„Grizzlies“ ekipa Vakarų konferencijoje su 27 pergalėmis ir 40 pralaimėjimų Vakarų konferencijoje užima priešpaskutinę, keturioliktąją vietą.