Svečiai iš Memfio sužaidus vos tris minutes likusioms rungtynėms neteko vieno iš savo starto penketo krepšininkų. Po kontakto su varžovu aikštę paliko tiesiai į rūbinę iškovojęs lengvasis krašto puolėjas Justinas Holiday.

Jau pirmame ketvirtyje iniciatyvos ėmėsi „Grizzlies“ lyderio statusą po atvykimo iš Toronto vis užtikrinčiau perimantis Jonas Valančiūnas. Uteniškis pirmojo savo pasirodymo aikštėje metu pataikė visus 4 iš žaidimo atliktus metimus ir vietą aikštėje Joakimui Noah užleido surinkęs 8 taškus, 4 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Nors JV antrame kėlinyje rezultatyviausio komandos krepšininko vardą perdavė puikiai iš toli atakvusiam Avery Bradley, dar iki ilgosios pertraukos aukštaūgiui pavyko papildyti savo sąskaitą 5 papildomais taškais, o jo atstovaujamas klubas į rūbinę išsinešė 13 taškų persvarą.

Vieninteliu nemaloniu epizodu Jonui pirmoje susitikimo pusėje tapo patekimas į „kitą plakato pusę“. Antrojo ketvirčio viduryje per lietuvį kamuolį iš viršaus galingai sugrūdo „Mavericks“ atstovaujantis kanadietis Dwightas Powellas.

Trečiojo kėlinuko pradžia „Grizzlies“ komandai nežadėjo nieko gero. Po ilgosios pertraukos šeimininkai startavo šešiais be atsako pelnytais taškais, kuriuos surinko po tritaškį pataikę Dirkas Nowitzki ir Luka Dončičius, o pagrindinis Memfio atakų organizatorius Mike‘as Conley sužaidus vos dvi minutes užsidirbo ketvirtą asmeninę pražangą.

Antroje ketvirčio pusėje vyriausiasis svečių komandos treneris J. B. Bickerstaffas ryžosi neįprastam sprendimui. Penkių minučių atkarpą Valančiūnas aikštėje praleido kartu su Noah, o toks žingsnis tapo nemaloniu netikėtumu „Mavericks“ komandai – Memfio krepšininkai spurtavo net 15:0 ir atitrūko 25 taškų skirtumu.

Tik kelias pirmąsias paskutinio kėlinuko minutes aikštėje praleidęs JV sėdo ant suolo jo komandai pirmaujant 29 taškais. Per 28 sužaistas minutes Jonas surinko 20 taškų (8/9 met., 4/6 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį ir dvi klaidas.

Per šešerias „Grizzlies“ klube sužaistas rungtynes Valančiūnas jau ketvirtą kartą pasiekė 20 pelnytų taškų ribą. Iki persikėlimo į Memfį „Raptors“ komandoje šiame sezone tokį rezultatyvumą jam taip pat pavyko pademonstruoti keturis kartus, tačiau tam prireikė net trisdešimties rungtynių.

Naujojoje ekipoje JV kol kas pasižymi absoliučiai geriausia statistika savo karjeroje – 18,8 taško, 9,7 atkovoto kamuolio ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Iš žaidimo lietuvis šios atkarpos metu atakuoja 58 procentų taiklumu.

Agresyvia ir kibia gynyba pasižymėję „Grizzlies“ šeimininkams iš žaidimo atakuoti leido pataikyti vos 26 iš 85 metimų iš žaidimo bei tik 7 iš 40 tritaškių.

„Mavericks“: Luka Dončičius 22 (7/14 met., 1/8 trit.), Dwightas Powellas 13 (8 atk. kam.), Timas Hardaway 10 taškų.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 20 (10 atk. kam.), Avery Bradley ir Jevonas Carteris (4/6 trit.) po 15, Mike‘as Conley, C. J. Milesas ir Joakimas Noah (8 atk. kam., 5 rez. perd.) po 12 taškų.

Artimiausias rungtynes Memfio komanda žais jau šiąnakt. „Grizzlies“ laukia išvyka į Oklahomą ir dvikovą su vietos „Thunder“ klubu.