Geriausią sezono atkarpą žaidžiantys „Bulls“ laimėjo ketvirtą kartą per pastaruosius penkis susitikimus. Vienintelį pralaimėjimą Čikagos krepšininkai patyrė dvikovoje su absoliučiais lygos lyderiais Milvokio „Bucks“.

Starto penkete rungtynes pradėjęs Jonas Valančiūnas iki ilgosios pertraukos pataikė tik 2 iš 6 iš žaidimo atliktų metimų, tačiau per 27 sužaistas minutes viso surinko 13 taškų (6/12 met., 1/3 trit.), 7 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir po vieną bloką bei klaidą.

Trečiojo ketvirčio viduryje uteniškis užsidirbo jau šeštąją šio sezono techninę pražangą. Kovoje po krepšiu JV gavo ne itin stiprų Robino Lopezo smūgį alkūne į pakaušį, o nuobaudą užsidirbo už priekaištus arbitrams dėl neužfiksuoto varžovo taisyklių pažeidimo.

Visų rungtynių metu didesniu nei 7 taškų skirtumu neatsilikę „Grizzlies“ būtent tokį deficitą turėjo likus kiek daugiau nei minutei iki ketvirto kėlinuko pabaigos, tačiau Memfio komandos viltis iškovoti pergalę atgaivino Mike‘o Conley tritaškis su pražanga.

Visgi šaltakraujiškai rungtyniavę Zachas LaVine‘as ir Lauri Markkanenas leido „Bulls“ išlaikyti pergalę savo rankose.

Baudų metimus likus vos kelioms sekundėms pataikęs suomis padidino Čikagos klubo pranašumą iki 5 taškų. Nors paskutinysis šeimininkų išpuolis nebegalėjo pakeisti rungtynių baigties, jo metu Valančiūnas pataikė gražų tritaškį su finaline rungtynių sirena.

Puikią seriją pratęsęs 21-erių metų Markkanenas užfiksavo įspūdingą pasiekimą. Vos du taškus iki ilgosios pertraukos pelnęs puolėjas antroje susitikimo pusėje rungtyniavo itin agresyviai ir jau aštuntą kartą vasario mėnesį užbaigė rungtynes su bent 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Pagal šį rodiklį paskutinį žiemos mėnesį suomis neturėjo lygių visoje NBA lygoje.

Rungtynės pratęsė ir istorinę „Grizzlies“ seriją. Penktose rungtynėse iš eilės Memfio klubas pelnė ir praleido bent po 100 taškų.

Nors tokia serija neatrodo labai ilga, gynybiniu krepšiniu ilgus metus garsėjusiai organizacijai tai antras ilgiausias tokio pobūdžio įvykis nuo klubo persikėlimą į Memfį 2002-ais metais. 2009-10 metų sezone Grizliai triženklius skaičius švieslentėse regėjo šešis kartus iš eilės.


„Grizzlies“: Avery Bradley 23 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), Mike‘as Conley 21 (7/21 met., 6 rez. perd.), Jonas Valančiūnas ir Justinas Holiday po 13, Joakimas Noah 12 taškų (9 atk. kam.).

„Bulls“: Zachas LaVine‘as 30 (12/19 met.), Lauri Markkanenas 22 (10 atk. kam.), Otto Porteris 20 (3 per. kam., 3 blk.), Ryanas Aricidiacono 12, Shaquille‘as Harrisonas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Grizzlies“ žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį. J. B. Bickerstaffo auklėtinių laukia išvyka į Dalasą ir susitikimas su fenomenaliojo Luka Dončičiaus vedamais „Mavericks“ krepšininkais.