Lietuvis tikėjosi ketvirtadienį vakare grįžti į aikštę po dviejų mėnesių pertraukos, per kurią gydėsi nykščio traumą, tačiau tą patį vakarą sužinojo, kad netrukus turės pakuotis lagaminus ir palikti Torontą – miestą, kuriame praleido visus savo karjeros NBA metus.

Krepšininkas šeštadienį vakare jau Memfyje matavosi „Grizzlies“ marškinėlius ir davė pirmą interviu žiniasklaidai.

„Išties tai buvo nelengvos dienos. Nesitikėjau, kad reikės visus daiktus persivežti kažkur kitur. Tačiau galiausiai esu čia, tai mano pirmoji treniruotė ir esu pasiruošęs“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Dabar aš mėgstu džiazą. Taip pat ir barbekiu.
Jonas Valančiūnas

„Tai jauna organizacija, turinti grupę gerų, jaunų vaikinų. Būtina laimėti kuo daugiau rungtynių, o jų reguliariajame sezone liko 26-ios, tad privalome laimėti kuo daugiau ir pakilti į aštuntąją vietą. Bent jau tiek“, – apie naują savo komandą ir jos tikslus kalbėjo J. Valančiūnas.

„Aš fizinį krepšinį mėgstantis žaidėjas. Man patinka kontaktas, žaidžiu savo komandos draugams, viskas aplink komandą, o ne asmeninė statistika. Tai komandinis sportas, ant parketo žaidžia penki žmonės aikštėje. Turime būti visi kartu“, – teigė J. Valančiūnas.

Aukštaūgis buvo paklaustas apie naują ekipos draugą, 19-metį aukštaūgį Jareną Jacksoną, su kuriuo teks dalintis žaidimo laiką arba rungtyniauti kartu.

„Jis labai talentingas jaunas vaikinas. Jis įrodė, kad jau yra puikus žaidėjas. Aš daug iš jo tikiuosi ateityje“, – sakė J. Valančiūnas.

Lietuvis buvo paklaustas, ką jis žino apie Memfį.

„Dabar aš mėgstu džiazą. Taip pat ir barbekiu“, – šypsojosi Jonas, o po akimirkos surimtėjęs pridūrė: „Dar tik susipažįstu su miestu, tai Vakarų pakrantė, dar neturėjau šanso čia pabūti ilgiau.

Turiu šiek tiek laiko, tad su miestu netrukus susipažinsiu“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Šeštadienį krepšininkas dar negalėjo padėti savo naujai komandai, remiantis žiniasklaida, dar nebuvo iki galo sutvarkyti J. Valančiūno migracijos dokumentai.

Jo debiutas numatytas antradienį, Memfio komanda namuose sieks antrosios pergalės iš eilės ir priims San Antonijaus „Spurs“.

Šeštadienį vakare naujoji J. Valančiūno komanda namuose 99:90 (20:28, 21:16, 31:18, 27:28) įveikė Naujojo Orleano „Pelicans“.

Puikų mačą sužaidė prie Memfio ekipos neseniai prisijungęs prancūzas Joakimas Noah.

Vidurio puolėjas per 30 minučių pelnė 19 taškų bei atkovojo 14 kamuolių.

Šiame mače „Grizlių“ gretose debiutavo net trys naujokai.

Los Andželo „Clippers“ ekipos atvykęs Avery Bradley pelnė 8 taškus, buvę Toronto „Raptors“ klubo žaidėjai C.J. Milesas bei Delonas Wrightas surinko atitinkamai po 13 ir 7 taškus.

„Grizzlies“ ekipa per paskutines ketverias rungtynes iškovojo tris pergales.

„Grizzlies“ (23-34): Joakimas Noah 19 (8/14 dvitaškiai), Justinas Holiday'us 15 (3/5 tritaškiai), C.J. Milesas 13.

„Pelicans“ (25-32): Juliusas Randle'as 21 (6 atk. kam.), Jrue Holiday'us 15 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Anthony Davisas 14 (16 atk. kam., 6 rez. perd.).