Toronto organizacijos prezidentas Masai Ujiri aukštaūgį išsiuntė į Memfio „Grizzlies“ klubą Marco Gasolio mainuose. Nors kartu su JV „Raptors“ komandą palieka ir gynėjas Delonas Wrightas bei krašto puolėjas C. J. Milesas, NBA reporterių lūpose Klevo lapo šalyje garsiausiai šiąnakt skambėjo Jono vardas.

Komplimentų Valančiūnui negailėjo lietuvių kilmės „Raptors“ rungtynių komentatorius Leo Rautins. „Man labai patiko kaip Valančiūnas nesutiko pasiduoti ir pritaikė bei modifikavo savo žaidimą ir kūną. Ryškus ir stabilus jaunuolis, kuris niekada niekam nešykštėjo šypsenos! Sėkmės, JV!“.

Savo žinutę Rautins užbaigė be klaidų lietuviškai užrašyta fraze – ačiū už viską!

Širdinga žinute su JV atsisveikino ir TSN kanalo reporteris Joshas Lewenbergas. „Yra nedaug krepšininkų, kurių karjerą aprašinėti man buvo maloniau, nei Jono Valančiūno. Didžios dvasios žmogus.

Jis nuoširdus, sumanus, išskirtinė asmenybė ir tiesiog geras vaikinas. Nuo atvykimo į Torontą 2012-ais, kai jis beveik nemokėjo anglų kalbos, jis užaugo tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus. Didžiausios sėkmės jam Memfyje“.

Dėmesio uteniškis gavo ir dėl savo išvaidzos. Apžvalgininkas Chrisas Walderis akcentavo, jog Valančiūnas buvo vienas sirgalių mylimiausių krepšininkų per visą „Raptors“ istoriją, tapo šeštu daugiausiai rungtynių sužaidusiu, antru daugiausiai kamuolių atkovojusių, septintu rezultatyviausiu ir trečiu daugiausiai blokų išdalinusių klubo žaidėjų.

Lietuvio labai pasiilgsiančiam Walderiui paliko įspūdį tiek Jono asmenybė, tiek „velniškai puiki barzda“.

Tačiau turbūt gražiausius žodžius apie lietuvį išsakė Ericas Smithas. „Valančiūno trūks aikštėje, bet Gasolis užpildys tą tuštumą.

Tačiau leiskite man pasisakyti apie tai, koks JV buvo už aikštės ribų: sunku būtų rasti geresnį žmogų. Jis yra tikras džentelmenas tiek su savo komandos draugais, tiek su sirgaliais, tiek su žiniasklaida. Jis labai žemiškas ir turi solidų humoro jausmą. Linkiu jam visa ko geriausio“.

Šiltus žodžius Jonui skyrė ir praeitame sezone itin aršiai jį kritikavusį straipsnį publikavęs Williamas Lou.

„O dėl JV, tai širdį daužanti situacija. Jis nusipelnė žaisti visą savo karjerą Toronte, mieste, kurį jis mylėjo. Bet po to, kai DeMaras buvo išmainytas, visi ėmė jaustis kitaip. Tai yra sumauta.“

Visą savo ligšiolinę NBA karjerą „Raptors“ klube praleidęs lietuvis Toronte sužaidė 470 rungtynių, per kurias pelnė 5,524 taškus, atkovojo 3,961 kamuolį bei blokavo 479 metimus.

Paskutinį kartą Kanados klubo marškinėlius JV vilkėjo gruodžio 12-ą vykusiose rungtynėse su „Golden State Warriors“ ekipa.