Centrine mainų lango užsidarymo tema Lietuvoje tapo Toronto „Raptors“ ir Memfio „Grizzlies“ susitarimas, išsiuntęs Joną Valančiūną į Tenesio valstiją. Kartu su JV kanadiečiai Grizliams perleido Deloną Wrightą, C. J. Milesą ir 2024-ųjų metų naujokų biržos antrojo rato šaukimą, o patys pasveikino 34-erių metų ispaną Marcą Gasolį.

Aktyvumu ir toliau pasižymėjo savo lyderį Tobiasą Harrisą kiek anksčiau į Filadelfiją išsiuntę Los Andželo „Clippers“. Kalifornijos klubas šįvakar iškeitė Avery Bradley į naująja Valančiūno komanda tapusią „Grizzlies“, už jį gaudami atakuojantį gynėją Garrettą Temple‘ą ir sunkųjį krašto puolėją JaMychalą Greeną.

Negana to, šįvakar užfiksuoti ir itin retu reiškiniu per pastaruosius dešimtmečius tapę dviejų Los Andželo klubų tarpusavio mainai. „Lakers“ iš savo kaimynų įsigijo snaiperio savybėmis pasižymintį aukštaūgį Mike‘ą Muscalą, o „Clippers“ pasipildė sausio mėnesį puikiai rungtyniavusiu kroatu Ivica Zubacu bei patyrusiu Michaelu Beasley. Pastarasis krepšininkas veikiausiai „Clippers“ neužsibus ir jau artimiausiu metu bus atleistas.

Siekdami įgyvendinti šiuos du susitarimus „Clippers“ buvo priversti atlaisvinti dvi sudėties vietas. Šio proceso aukomis tapo žinomi Europos krepšininkai – serbas Milošas Teodosičius ir lenkas Marcinas Gortatas. Pastarasis gali padėti Lenkijai tapti dar viena anksčiau nei Lietuva NBA čempiono žiedą iškovojusia valstybe – Gortato paslaugomis aktyviai domisi lygos favoritai „Golden State Warriors“.

Pastaroji savaitė itin nesėkmingai susiklostė lietuvių kilmės kanadiečiui Nikui Stauskui ir įžaidjėui Wade‘ui Baldwinui. Šeštadienį dar Portlando „Trail Blazers“ klubui priklausę krepšininkai sekmadienį buvo išsiųsti į Klivlandą už Rodney Hoodą, trečiadienį iškeliavo į Hjustoną trišalių Imano Shumperto mainų metu, o šiandien kartu su ateities antrojo rato šaukimu buvo perleisti Indianos „Pacers“ klubui. Domanto Sabonio komanda užbaigus susitarimą abu žaidėjus nieko nedelsdama atleido.

Shumpertu pasipildę „Rockets“ nusprendė atsisakyti lengvojo krašto puolėjo Jameso Enniso paslaugų. Krepšininkas nuo šiol rungtyniaus Filadelfijos „76ers” klube, kuris Hjustono ekipai perleido 2021-ųjų metų antrojo rato šaukimą.

Skambiausiu kardinaliai savo atsarginių žaidėjų suolelį pastarosiomis dienomis pakeitusių „76ers“ šio vakaro žingsniu tapo 2017-ųjų metų naujokų biržos pirmojo šaukimo Markelle Fultzo mainai. Filadelfijos klubas gynėją išsiuntė į Orlando „Magic“, kurie mainais atidavė Johnathoną Simmonsą bei ateities pirmojo ir antrojo rato šaukimus.

Žaidybinio laiko negaunančiais aukštaūgiais apsikeitė Portlando „Trail Blazers“ ir Sakramento „Kings“ klubai. Į Kalifornijos sostinę atvyks 26-asis 2017-ųjų biržos šaukimas Calebas Swaniganas, o kelionei į Oregoną lagaminus pakuojasi 2016-ais 28-uoju numeriu pakviestas haitietis Skalas Labissiere‘as.

Po nepavykusių derybų savo pagrindinį įžaidėją Mike‘ą Conley išsaugoti nusprendę „Grizzlies“ nusprendė atsisveikinti su atsarginiu atakų organizatoriumi Shelvinu Macku. Įžaidėjas nuo šiol rungtyniaus Atlantos „Hawks“ klube.

Valančiūną į Memfį išsiuntę „Raptors“ išmainė ir kitą savo vidurio puolėją Gregą Monroe. Patyręs aukštaūgis nuo šiol gins Bruklino „Nets“ klubo garbę.