Centrine susitarimo figūra tapo rezultatyviausias šio sezono Kalifornijos valstijos klubo krepšininkas Tobias Harrisas. Vidutiniškai po 20,7 taško ir 7,9 atkovoto kamuolio per rungtynes rinkęs krašto puolėjas bus priverstas krautis lagaminus ir keliauti į Filadelfiją, nors dar šiąnakt Šarlotėje pataikė pergalingą metimą į „Hornets“ ginamąjį krepšį.

Sėkmingiausią karjeros sezoną žaidžiantis 26-erių metų puolėjas į mainus buvo įtrauktas jau penktą kartą. Naujokų biržos naktį „Hornets“ pakviestas žaidėjas iškart buvo išsiųstas į Milvokio „Bucks“, o vėliau atstovavo Orlando „Magic“, Detroito „Pistons“ ir „Clippers“ klubams.

Praėjusių metų sausį Blake‘o Griffino mainų metu Harrisas iš Detroito į Los Andželą persikėlė kartu su Bobanu Marjanovičiumi. Artimą draugystę užmezgę ir komišką internetinę laidą „Bobi and Tobi“ kartu filmuojantys krepšininkai nuo šiol šia veikla galės užsiimti Filadelfijos mieste. Kartu su Harrisu ir Marjanovičiumi į „76ers“ persikels ir sunkusis krašto puolėjas Mike‘as Scottas.

Bobanas Marjanovičius, Tobias Harrisas

Los Andželo klubas už šią trijulę gaus į ateitį orientuotą žaidėjų ir šaukimų kombinaciją. Į „Clippers“ atvyksta lygos naujokas Landry Shametas, sunkusis kraštas Mike‘as Muscala ir patyręs puolėjas Wilsonas Chandleris. Filadelfijos organizacija tuo pačiu perleidžia ir savo 2020-ųjų bei Majamio „Heat“ 2021-ųjų metų pirmojo rato bei du ateities antrojo rato naujokų biržų šaukimus.

Nors Harrisas šią vasarą taps laisvuoju agentu, „76ers“ tikisi išlaikyti krepšininką savo gretose. JAV apvžalgininkai skelbia, jog Filadelfijos klubas planuoja statyti savo ateitiį aplink naują „didįjį ketvertą“, kurį sudarys Harrisas, Jimmy Butleris, Benas Simmonsas ir Joelis Embiidas.

Savo ruožtu, „Clippers“ šių mainų metu ne tik papildė savo šaukimų kiekį, bet ir atlaisvino vietos šios artėjančio sezono algų biudžete. Los Andželo organizacija liepos mėnesį galės taikytis į du maksimalios vertės kontraktų ieškosiančius krepšininkus.

NBA mainų langas užsidarys rytoj, 22 val. Lietuvos laiku.