Susitikimą fantastiška atkarpa pradėjo po Victoro Oladipo traumos rezultatyviausiu „Pacers“ krepšininku tapęs Bojanas Bogdanovičius. Vienas iš Kroatijos rinktinės lyderių per pirmąsias 123 rungtynių sekundes pataikė visus 4 iš žaidimo atliktus metimus ir žaibiškai surinko pirmuosius 10 Indianos komandos pelnytų taškų.

Krašto puolėjo įžiebta energija šeimininkų komandos žaidime atsispindėjo visų rungtynių metu. Nuo pirmos iki paskutinės dvikovos minutės pirmavę „Pacers“ ne tik įsirašė didžiausiu skirtumu pasiektą šio sezono pergalę, bet ir pasiekė eilę klubo rekordų.

Los Andželo „Lakers“ iki šios nakties skaudžiausią pralaimėjimą Indianapolio ekipai buvo patyrę dar 1992-ų metų sausio 3-ią dieną, kai Kalifornijoje vykusiose rungtynėse svečiai triumfavo rezultatu 114:87. Nate‘o McMillano auklėtinai pasiekė ir tarpsuavio dvikovų rezultatyvumo rekordą, pagerindami 1993-ių sausio 28-ą užfiksuotą 128 taškų rezultatą.

Pralaimėjimas tapo rekordiniu ne tik „Lakers“ organizacijai, bet ir LeBronui Jamesui. Iki šios nakties 56 kartus per 85 reguliariojo sezono ir atkrintamųjų varžybų rungtynes Indianos komandą įveikęs Karalius didžiausią pralaimėjimą buvo patyręs pernai, kai šeštame pirmojo Rytų konferencijos etapo susitikime „Pacers“ sutriuškino varžovus rezultatu 121:87.

Negana to, nesėkmė 42 taškų skirtumu tapo skaudžiausiu pralaimėjimu per visą šešiolika sezonų trunkančią Jameso karjerą.

Vizitas Indianapolyje LeBronui tapo istoriniu ne tik iš neigiamos pusės. Antrame kėlinyje pataikyto itin tolimo tritaškio dėka Jamesas tapo tik penktuoju krepšininku NBA istorijoje, per savo karjerą pelniusiu bent 32,000 taškų.

34-ąjį gimtadienį gruodžio 30-ą atšventęs puolėjas tapo jauniausiu tokį pasiekimą užfiksavusio visų laikų žaidėju. Praėjus kelioms atakoms ir „Lakers“ atsiliekant milžinišku skirtumu LeBronas išliejo savo įtūžį agresyviu dėjimu iš viršaus.

Dėjimais šiąnakt pasižymėjo ir dar vienas rezultatyvias rungtynes sužaidęs Domantas Sabonis. Jau pirmuosius savo taškus iš viršaus pelnęs aukštaūgis spinduliavo pasitikėjimu savimi ir džiugino „Pacers“ sirgalius tiek gražiais individualiais veiksmais, tiek puikiai kurdamas progas komandos draugams.

Pirmąjį ketvirtį tiksliu perdavimu Edmondo Sumnerio tritaškiui su sirena užbaigęs Domas per 22 minutes surinko 17 taškų (7/11 met., 0/1 trit., 3/4 baud.), 5 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Pastarojoje statistikos kategorijoje Sabas galėjo turėti ir daug aukštesnį skaičių, tačiau po jo perdavimų T. J. Leafas visiškai laisvas nepataikė poros tritaškių, o Darrenas Collisonas įsigudrino pramesti iš po krepšio.

Progos patampyti varžovų nervus šiąnakt nepraleido ir „Pacers“ sirgaliai. Visų rungtynių metu svečių komandoms nariams stojus mesti baudų metimų „Banker‘s Life Fieldhouse“ arenoje garsiai skambėjo skanduotė „LeBron‘s gonna trade you!“ („LeBronas tave išmainys!“).

Indianos gerbėjų taikiniu tapo tiek Brandonas Ingramas, tiek Kyle‘as Kuzma, tiek JaVale‘as McGee, užliejęs šeimininkų ginamąjį krepšį galingais dėjimais.

Absoliučiai dominavę Indianos krepšininkai varžovus iš Los Andželo įveikė jau šeštą kartą iš eilės.

„Pacers“: Bojanas Bogdanovičius 24, Mylesas Turneris 22 (9/12 met., 3/3 trit., 4 blk.), Domantas Sabonis, Edmondas Sumneris ir Aaronas Holiday po 17, Cory Josephas 13, Thaddeusas Youngas 12 taškų (11 atk. kam., 8 rez. perd.).

„Lakers“: LeBronas Jamesas 18 (7 atk. kam., 9 rez. perd.), JaVale‘as McGee 16 (7/8 met.), Lance‘as Stephensonas 13, Kyle‘as Kuzma ir Brandonas Ingramas po 12 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ žais naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Išvykstančius „Lakers“ Indianapolio arenoje pakeis kitas Los Andželo klubas – Tobiaso Harriso vedami „Clippers“.