Į „Mavericks“ komandą iš Niujorko keliasi Courtney Lee ir Timas Hardaway Jr., o „Knicks“ mainais gauna Wesley Matthewsą, Dennisą Smithą Jr. ir DeAndre Jordaną. Mainų sutartyje gali būti numatytos ir išlygos dėl naujokų biržos.

Toks žingsnis leis „Knicks“ liepos mėnesį taikytis į du maksimalaus kontrakto rinkoje pareikalausiančius lygos krepšininkus. Vienu ar kitu šio sezono metu su Niujorko klubu buvo siejami Kevinas Durantas, Kyrie Irvingas ir Kawhi Leonardas.

Anot ESPN, K. Porzingis ketvirtadienį buvo susitikęs su „Knicks“ atstovais ir teigė, kad nori būti iškeistas. Pastaraisiais metais latvis ir Niujorko klubo vadovybė sunkiai rado bendrą kalbą.

Be 23 metų K. Porzingio „Knicks“ (10-40) yra viena iš NBA lygos autsaiderių. Aukštaūgis dėl plyšusių kairiojo kelio raiščių ir operacijos nežaidžia jau beveik metus. Nors reabilitacija sudėtinga ir ilga, medikai teigia, kad krepšininkas sveiksta.

Prieš nelemtą traumą Latvijos krepšinio žvaigždė per rungtynes rinko po 22,7 taško, atkovojo 6,6 kamuolio ir blokavo po 2,4 metimo.

K. Porzingis 2015 metų naujokų biržoje buvo pakviestas 4 šaukimu.