Šeimininkai į dvikovą su čempionais stojo gerokai nukraujavę. Traumuotų žaidėjų sąraše prie visam sezonui iškritusio Victoro Oladipo šiąnakt prisijungė ir nugaros skausmo kamuojamas Tyreke‘as Evansas, praėjusias rungtynes su Memfio „Grizzlies“ klubu pradėjęs komandos starto penkete. „Warriors“ suteikė poilsio Draymondui Greenui.

Į „Banker‘s Life Fieldhouse“ areną pirmą kartą po Oladipo traumos grįžę „Pacers“ paskyrė šias rungtynes pagarbos savo lyderiui atidavimui.

Visi arenoje apsilankę žiūrovai gavo nemokamus „Kartu už Victorą“ („Together 4 Vic“) marškinėlius, o šiandien operaciją sėkmingai atlaikęs gynėjas kreipėsi į žiūrovus iš didžiojo arenos ekrano bei dėkojo jiems už palaikymą.

Banker's Life Fieldhouse arena

Pirmąją pirmojo ketvirčio pusę sėkmingai atsilaikę „Pacers“ po Darreno Collisono tritaškio pelnė savo 16-ąjį tašką ir išlygino rezultatą, tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi Stephenas Curry.

Du tritaškius ir metimą po prasiveržimo pataikęs snaiperis surengė asmeninę atkarpą 8:0 ir privertė šeimininkų trenerį Nate‘ą McMillaną stabdyti žaidimą.

Paprašyta pertraukėlė neturėjo įtakos įvykių eigai. Indianapolio krepšininkams toliau strigus „Warriors“ gynyboje čempionai pelnė dar 8 taškus, į kuriuos šeimininkai atsakė vieninteliu Collisono baudos metimu.

Įsibėgėję svečiai Curry pradėtą spurtą sugebėjo paversti triuškinančia atkarpa 24:3 ir užbaigti kėlinuką atitrūkus daugiau nei įtikinamu skirtumu.

Slogiai šiose rungtynėse startavo ir Domantas Sabonis, pirmajame kėlinuke per 4 minutes surinkęs dvi pražangas ir nesugebėjęs pelnyti nė taško.

Antrojo ketvirčio pradžioje aukštaūgis gynyboje atsidūrė prieš link krepšio besiveržusį Klay Thompsoną, tačiau siekdamas išvengti trečios nuobaudos pasitraukė jam iš kelio. Thompsonas šį epizodą pavertė gražiausiu rungtynių dėjimu, įkūnijusiu „Warriors“ dominavimą Indianapolyje.

Sužaidus penkias kėlinuko minutes Domas galiausiai gavo ir trečią pražangą, puolime žaidybinio epizodo metu pataikydamas alkūne į Jordano Bello šonkaulius. Susierzinęs čempionų aukštaūgis piktai nustūmė šaltakraujiškai į šį epizodą sureagavusį Sabonį ir už tai buvo nubaustas technine pražanga.

Iki ilgosios pertraukos „Warriors“ persvara balansavo ties 20 taškų riba, o paskutiniuoju antro ketvirčio akcentu tapo fantastiškas Curry šūvis su sirena. Itin tolimą tritaškį pataikęs įžaidėjas vien per pirmus du kėlinius spėjo pelnyti net 23 taškus (9/10 met., 5/5 trit.).

Vaizdas aikštėje nesikeitė ir po pertraukos – Indianos krepšininkai taip ir nesugebėjo atkurti intrigos ir patyrė skaudžiausią šio sezono nesėkmę. Ankstesnį didžiausią pralaimėjimą „Pacers“ buvo įsirašę sausio 9-ą dieną, kai Bostone vietos „Celtics“ klubui nusileido 27 taškų skirtumu.

Per 20 aikštėje praleistų minučių Domantas surinko 6 taškus (3/8 met.), 5 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, 2 klaidas bei 5 asmenines pražangas. Dvikovoje su čempionais Sabas pakartojo savo šio sezono rezultatyvumo antirekordą, kurį iki šiol buvo pasiekęs tris kartus.

Rezultatyviausias rungtynes „Warriors“ klube sužaidė vidurio puolėjas DeMarcusas Cousinsas. Penktose rungtynėse čempionų marškinėlius vilkėjęs aukštaūgis visus savo taškus surinko pirmame (8) ir ketvirtame (14) kėlinukuose.

Atkrintamosiose varžybose per savo karjerą niekada nerungtyniavęs Cousinsas Ouklando klube dar nėra patyręs pralaimėjimo kartėlio – nuo jo debiuto Steve‘o Kerro auklėtiniai laimėjo visas penkerias rungtynes.

„Pacers“: Mylesas Turneris 16, Bojanas Bogdanovičius 15 (3/6 trit.), Darrenas Collisonas 13 (8 rez. perd.), Aaronas Holiday 12 (4/5 trit., 4 rez. perd.), Thaddeusas Youngas 11 taškų.

„Warriors“: Stephenas Curry 26 (10/13 met., 6/8 trit.), DeMarcusas Cousinsas 22 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Kevinas Durantas (7/21 met., 7 rez. perd.) ir Klay Thompsonas po 16, Kevonas Looney 15 taškų.

Indianos krepšininkų artimiausiu metu laukia dar vienas sudėtingas iššūkis. „Pacers“ dvejas artimiausias rungtynes žais tarp jų negavę nė vienos poislio dienos – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Indianapolio ekipa Vašingtone susitiks su „Wizards“, o jau kitą naktį jų lauks Orlande vyksianti akistata su vietos „Magic“ klubu.