Ketvirtajame rungtynių su „Timberwolves“ kėlinyje traumą patyręs gynėjas šiame sezone į aikštę nebegrįš. Negana to, 34-erių metų krepšininkas šią vasarą taps laisvuoju agentu, o visiems kalendoriniams metams jį iš rikiuotės išvedusi trauma gali turėti didelės įtakos derybose dėl naujo kontrakto.

Rezultatyviausias visų laikų Puerto Riko nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas šiame NBA sezone per 38 sužaistas rungtynes vidutiniškai rinko po 10,9 taško ir 5,6 rezultatyvaus perdavimo. Barea šių metų pirmenybėse pirmavo visoje lygoje pagal rezultatyvių perdavimų dažnį – jam esant aikštėje net 47,6 proc. komandos draugų taiklių metimų buvo atliekami po jo rezultatyvių perdavimų.

Pirmuosius penkis savo karjeros sezonus „Mavericks“ klube praleidęs įžaidėjas šį etapą vainikavo tapdamas 2011-ųjų metų NBA čempionu. Po triumfo Barea trims sezonams persikėlė į Minesotos „Timberwolves“, tačiau nuo 2014-ųjų vėl atstovavo Dalaso klubui.

Geriausias šio sezono rungtynes gynėjas sužaidė gruodžio 2-ą dieną, kai Dalase vykusioje dvikovoje su Los Andželo „Clippers“ klubu pelnė 24 taškus.

Šiuo metu „Mavericks“ verčiasi ir be nugaros skausmus kenčiančio įžaidėjo Denniso Smitho paslaugų. Pastarąsias dvejas rungtynes praleidęs gynėjas į aikštę gali grįžti sekmadienio naktį vyksiančiose rungtynėse su „Golden State Warriors“, tačiau jo dalyvavimas šiame susitikime šiuo metu laikomas abejotinu.