Londono „O2“ arenoje į mūšį stos vienos prasčiausių šio sezono Rytų konferencijos komandų. Šiuo metu 11-ąją vietą užimanti Vašingtono „Wizards“ ir 14-oje vietoje žengianti Niujorko „Knicks“.

Vašingtono ekipai Londone nepadės traumuoti Johnas Wallas, Markieffas Morrisas ir Dwightas Howardas, o Niujorko klubas versis be didžiausios savo žvaigždės Kristapo Porzingio, kuris dėl traumos nerungtyniauja visą šį sezoną.

Negana to, paaiškėjo, jog „Knicks“ į Londoną vyks ir be kito svarbaus aukštaūgio Eneso Kanterio, kuris liks Niujorke besibaimindamas dėl savo gyvybės. 26-erių krepšininkas pareiškė, jog Anglijoje jį gali mėginti nužudyti Turkijos šnipai.

E. Kanteris yra aktyvus Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kritikas. Dėl to atletas savo šalyje pernai buvo paskelbtas teroristu, iš jo taip pat buvo atimta Turkijos pilietybė.

Pilietybės neturintis vidurio puolėjas dabar turi sunkumų keliaujant, o oficialiai „Knicks“ išplatintame pranešime teigiama, jog E. Kanteris nevyks į Londoną dėl problemų su viza. Vis dėlto pats turkas žiniasklaidai papasakojo daugiau.

„Turkija ten turi labai daug šnipų, todėl jie gali labai lengvai mane nužudyti. Gaila, jog dėl to pamišėlio prezidento negalėsiu padėti savo komandai. Pasikalbėjęs su klubo vadovais nusprendžiau likti namuose“, – sakė E. Kanteris.

Šį sezoną NBA pirmenybėse E. Kanteris per susitikimą vidutiniškai įmeta po 14,4 taško, atkovoja po 10,8 atšokusio kamuolio bei atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus.