Pastarąjį mėnesį daug solidesnį žaidimą nei sezono pradžioje demosntruojantys „Hawks“ susitikimą pradėjo užtikrintai ir pataikę 8 iš 12 pirmųjų metimų išsiveržė į priekį rezultatu 20:13. Matydamas vangoką savo auklėtinių startą „Pacers“ vyriausiasis treneris Nate‘as McMillanas paprašė pertraukėlės, po kurios Indianapolio komanda perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas.

Victoro Oladipo ir Darreno Collisono perimti kamuoliai, Myleso Turnerio blokai ir patikima Domanto Sabonio kova dėl atšokusių kamuolių leido šeimininkams sukaustyti varžovų puolimą ir ne tik persverti rezultatą, bet ir pradėti krautis savąjį pranašumą. Kelių minučių atkarpą „Pacers“ laimėjo net 17:1.

Antrame kėlinyje Indianos persvara pasiekė dviženklio skirtumo ribą, tačiau ketvirčiui įpusėjus savąjį žodį tarė ir Atlantos komanda. Matydamas kaip Alexo Poythresso ir Vince‘o Carterio duetas nesugeba susitvarkyti su Saboniu, vyriausiasis „Hawks“ treneris Lloydas Pierce‘as į aikštę grąžino ukrainietį Aleksą Leną, įžiebusį itin sėkmingą svečių atkarpą.

Dešimt taškų be atsako pelnę Atlantos krepšininkai prisivijo šeimininkus, o likusią kėlinio dalį žiūrovai stebėjo taškas į tašką vykusią kovą. Pirmaujanti komanda pirmoje rungtynių pusėje keitėsi net 13 kartų. „Pacers“ pranašumą prieš ilgąją pertrauką suteikė tik paskutinę ketvirčio sekundę pataikytas Turnerio tritaškis.

Nors šeimininkai solidžiau pradėjo antrąją rungtynių pusę, Johno Collinso ir Leno agresyvus žaidimas baudos aikštelėje leido „Hawks“ dar kartą priartėti prie susitikimo favoritais laikytų Indianos krepšininkų.

Dar vieną sėkmingą McMillano auklėtinių atkarpą įžiebė Turneris. Tritaškį iš aikštės kampo pataikęs aukštaūgis po kelių sekundžių bloku sustabdė Collinso bandymą įdėti kamuolį iš viršaus, o jo gera gynyba pradėjo greitą „Pacers“ išpuolį, užbaigtą Bojano Bogdanovičiaus tritaškiu.

Sėkmingas epizodas skaudžiai atsiliepė Indianos vidurio puolėjui. Blokuodamas varžovo bandymą pasižymėti Turneris gavo smūgį į veidą, paleidusį kraują iš jo nosies. Po šio kontakto aukštaūgis išėjo į komandos rūbinę ir į aikštę daugiau nebegrįžo.

Po kelių minučių Indianos klubo rungtynių reporteris Jeremiah Johnsonas pranešė apmaudžias naujienas – aukštaūgiui lūžo nosis, tad be krepšinio jam gali tekti praleisti apie porą savaičių.

Net ir netekę Turnerio, „Pacers“ ir toliau didino savo pranašumą. Sabonio dvitaškis su Jeremy Lino pražanga padidino skirtumą iki trylikos, o Tyreke‘o Evanso tritaškis paskutinę trečio kėlinio sekundę – iki didžiausiu šeimininkų pranašumu tapusios 16 taškų ribos.

Nors Atlantos komanda Kevino Huerterio tritaškių dėka buvo sumažinusi skirtumą iki vienženklio, efektyviau rungtynių pabaigą sužaidę „Pacers“ iškovojo dar vieną pergalę. Indianos klubui tai buvo jau dvyliktos laimėtos rungtynės per pastaruosius keturiolika sužaistų susitikimų.

27 minutes aikštėje praleidęs Sabonis per jas surinko 20 taškų (7/12 met., 6/8 baud.), atkovojo 8 ir perėmė 1 kamuolį bei kartą suklydo.

Domanto žaidimą šiąnakt Indianapolio „Banker‘s Life Fieldhouse“ arenoje stebėjo ir jo tėtis Arvydas, atvykęs pasveikinti sūnaus ir praleisti su juo šventinio laikotarpio.

Arvydas Sabonis

Pakankamai įspūdingą sportinę formą šiuo metu demonstruojantiems „Hawks“ Indianos klubas ir toliau lieka neišsprendžiama mįsle. Atlantos krepšininkai šiuo metu yra laimėję penkerias iš septynerių pastarųjų rungtynių, o abu pralaimėjimus patyrė būtent prieš „Pacers“ komandą.

„Pacers“: Victoras Oladipo 22 (7 rez. perd., 5 per. kam.), Mylesas Turneris (8 atk. kam., 4 rez. perd., 4 blk.) ir Domantas Sabonis po 20, Bojanas Bogdanovičius 16, Darrenas Collisonas 12, Tyreke‘as Evansas 10 taškų.

„Hawks“: Johnas Collinsas (16 atk. kam.) ir Kevinas Huerteris (6/9 trit.) po 22, Aleksas Lenas 19, Trae Youngas 16 taškų (7 rez. perd.).

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš penktadienio į šeštadienį žais Čikagoje su vietos „Bulls“ klubu.