„Grizzlies“ ruošėsi išmainyti MarShoną Brooksą į Austiną Riversą, tačiau mainus atšaukė Finikso „Suns“ ekipa, supratusi, kad jai yra siūlomas ne tas Brooksas.

„Suns“ komanda norėjo gauti 22-ejų Dilloną Brooksą ir tik sutikusi dalyvauti mainuose suprato, kad lagaminus į Finiksą kraunasi septyneriais metais vyresnis MarShonas.

Trijų komandų mainai neįvyko, o netrukus „Suns“ ir Vašingtono „Wizards“ susitarė dėl naujų mainų palikdami „Grizzlies“ nuošalyje. Trevoras Ariza išvyko į sostinę mainais už A. Riversą ir Kelly Oubre.

Finikso klubo vadovus suklaidinę „grizliai“ liko nieko nepešę – MarShonas Brooksas liko komandoje žinodamas, jog ši nori juo atsikratyti.

Pastaruosius trejus metus Kinijoje žaidęs gynėjas praėjusią naktį vėl apsivilko „Grizzzlies“ marškinėlius ir mače su Hjustono „Rockets“ per 13 minučių pelnė 7 taškus.

Po rungtynių bendraudamas su žiniasklaida M. Brooksas neslėpė – situacija nejauki.

„Nejauku. Aš esu žmogus, turiu jausmus. Negaliu ignoruoti to, kokioje situacijoje atsidūriau“, – sakė M. Brooksas.

Vis dėlto „Grizzlies“ strategas ragina auklėtinį neimti to į galvą bei primena jam D. Motiejūną, kurį J.B. Bickerstaffas treniravo 2015-2016 metais Hjustono „Rockets“ klube.

To sezono metu „Rockets“ išsiuntė D. Motiejūną į Detroito „Pistons“ ekipą, tačiau ši po kurio laiko mainus atšaukė dėl lietuvio nugaros būklės.

„Tokiose situacijose visada neramu, kaip žaidėjui seksis sugrįžti į komandą, kuri ryžosi jį iškeisti. Tiesa, tuomet, kai susigrąžinome D-Mo, rūpesčio nebuvo.

D-Mo buvo darbštaus charakterio vaikis, todėl jam grįžus į Hjustoną žinojome – jokio neigiamo poveikio komandos rūbinėje tai neturės“, – sakė J.B. Bickerstaffas.

„Išmainytas žaidėjas galimai turi asmeninių neigiamų emocijų, tačiau jos nėra nukreiptos prieš klubą. Tikiuosi, jog su savo emocijomis susitvarkys ir MarShonas.

Žaidėjui sunku būti tokioje situacijoje, todėl padėti turime ir mes, treneriai. Mano pareiga yra atsiprašyti ir padėkoti už tai, kaip žaidėjas tokią situaciją kontroliuoja“, – pasakojo J.B. Bickerstaffas.

M. Brooksas šį sezoną NBA pirmenybėse per susitikimą vidutiniškai pelno po 7 taškus, sugriebia po 1,8 atšokusio kamuolio bei atlieka po 1 rezultatyvų perdavimą.