Ant atsarginių žaidėjų suolo rungtynes pradėjęs Sabonis aikštėje pasirodė pirmojo kėlinio viduryje ir jau pirmuoju prisilietimu prie kamuolio pataikė dvitaškį atkovojęs kamuolį po netaiklaus Bojano Bogdanovičiaus metimo.

Domo ir Myleso Turnerio duetas pirmame ketvirtyje sukėlė itin daug galvos skausmo svečių klubo gerbėjams. Be traumuotų Johno Wallo ir Dwighto Howardo rungtyniavę „Wizards“ nerado būtų stabdyti šeimininkų priekinę liniją, o nominalią vidurio puolėjo poziciją užėmęs Markieffas Morrisas per mažiau nei dvi minutes spėjo susirinkti net 3 asmenines pražangas.

Užtikrintai startavęs Sabonis jau pirmame kėlinyje pelnė 7 taškus, o jo komandos įžaidėjas Darrenas Collisonas iki ketvirčio pabaigos spėjo surinkti net 7 rezultatyvius perdavimus. Nepaisant to, 5 iš 6 mestų tritaškių pataikę „Wizards“ į antrąjį kėlinį išsinešė keturių taškų pranašumą.

Antrojo kėlinuko pradžioje Sabas ir toliau sėkmingai rinko taškus baudų metimais, tačiau neužilgo buvo priverstas palikti aikštelę. Trečiąją asmeninę pražangą lietuvis užsidirbo puolime nusistumdamas Jeffą Greeną.

Komandos keitėsi taikliais metimais ir pirmaujančios ekipo vaidmeniu, tačiau prieš ilgąją pertrauką „Pacers“ sirgalius ir krepšininkus užvedė geriausias šio sezono rungtynes sužaidęs Turneris. Vidurio puolėjas dar pirmoje rungtynių pusėje surinko 4 blokus, du kartus tokiu būdu itin gražiai sustabdydamas varžovų lyderį Bradley Bealą.

Trečiojo ketvirčio vidurys tapo absoliutaus Indianos klubo dominavimo atkarpa. Po taiklių Bogdanovičiaus, Tyreke‘o Evanso ir Turnerio tritaškių Nate‘o McMillano auklėtiniai įgavo net 25 taškų pranašumą – 87:62.

Saboniui užsidirbus dar vieną pražangą puolime „Wizards“ ėmėsi sparčiai mažinti savo atsilikimą. Iki kėlinuko pabaigos JAV sostinės klubas spėjo pelnyti 13 taškų be atsako ir prieš lemiamą ketvirtį atsilikti jau tik 75:87. Šios atkarpos metu puikiu dėjimu pasižymėjo svečių krašto puolėjas Kelly Oubre.

Paskutinysis kėlinukas arenos šeimininkams prasidėjo tiesiog košmariškai. Penktąją pražangą užsidirbo Sabonis, o puolime „Pacers“ nepataikė net 10 metimų iš eilės. Susumavus trečio kėlinio pabaigos ir ketvirto pradžios laiką, Indianos ekipa taškų badą išgyveno daugiau nei 6 minutes. Savo puikų pasirodymą kitoje aikštės pusėje toliau tęsė rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Oubre, pataisęs netaiklų Morriso metimą žvėrišku dėjimu su varžovo pražanga.

Klaidose skęsti ėmę „Pacers“ leido varžovams pratęsti savo spurtą iki 19:0, o kėlinuko viduryje Vašingtono krepšininkai po labai ilgos pertraukos nuo šeimininkų atsiliko tik vienos atakos skirtumu. Visgi susitikimo pabaigą užtikrinčiau sužaidusi Indianapolio komanda taip ir nedavė „Wizards“ progos išsiveržti į priekį ir šventė ketvirtąją pergalę iš eilės.

18 minučių aikštėje praleidęs Domantas per jas surinko 11 taškų (3/4 met., 5/6 baud.), po vieną atkovotą kamuolį ir rezultatyvų perdavimą bei tris klaidas. Bent 6 baudų metimus lietuvis išmetė tik 20 kartą per 180 NBA karjeroje sužaistų rungtynių.

Jau penkioliktą kartą šiame sezone Indianos komandai dviženklį pelnytų taškų skaičių surinko net šeši krepšininkai. Tai aukščiausias toks skaičius 2018-19 metų pirmenybėse.

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidė pirmą kartą šiais metais 20 taškų ribą pasiekęs Turneris, o Collisonas susitikimą užbaigė surinkęs net 17 rezultatyvių perdavimų. Victoras Oladipo dėl kelio traumos praleido jau vienuoliktas rungtynes iš eilės. Indianos klubas šios atkarpos metu iškovojo 7 pergales ir patyrė 4 nesėkmes.

„Pacers“: Mylesas Turneris 26 (11/16 met., 2/3 trit., 12 atk. kam., 5 blk.), Bojanas Bogdanovičius 22, Tyreke’as Evansas 18, Thaddeusas Youngas 14 (12 atk. kam.), Domantas Sabonis 11, Darrenas Collisonas 10 taškų (7 atk. kam., 17 rez. perd.).

„Wizards“: Bradley Bealas 30 (10/27 met.), Kelly Oubre 23, Austinas Riversas 13, Thomas Bryantas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais savoje „Banker‘s Life Fieldhouse“ arenoje. Indianapolio krepšininkų laukia akistata su vienais iš Rytų konferencijos lyderių Milvokio „Bucks“.