Po pusšimčiu taškų pažymėtų galingų pasirodymų prieš Filadelfijos „76ers“ ir Bruklino „Nets“ klubus Toronto komandos aukštaūgis Jonas Valančiūnas šįsyk pasirodė blankiai. Vyriausiojo trenerio Nicko Nurse‘o sprendimu, dvikovoje su snaiperių savybėmis pasižyminčiais aukštaūgiais besiremiančiais „Bucks“ lietuvis ne tik nepateko į starto penketą, bet ant atsarginių žaidėjų suolelio praleido visą pirmąjį kėlinuką.

Antrajame ketvirtyje JV ir visa „Raptors“ komanda ėmė dusti atletiškųjų Milvokio krepšininkų gniaužtuose. Įpusėjus kėlinukui arenos šeimininkai tebuvo surinkę tik 4 taškus, kuriuos taikliu dvitaškiu ir dviem baudų metimais pelnė Valančiūnas.

Kitame aikštės gale pirmuosius penkis antro kėlinuko tritaškius pataikę „Bucks“ ne tik persvėrė rezultatą savo naudai, bet ir ėmė krautis vis solidesnį pranašumą. Šiame ketvirtyje apie save priminė ir vienas talentingiausių lygos krepšininkų Giannis Antetokounmpo, pasižymėjęs jau firminiu tapusiu nežmoniškai sudėtingu dėjimu.

„Raptors“ sugebėjo stabilizuoti rungtynių eigą ir neleisti varžovams atitrūkti dviženkliu skirtumu, tačiau į ilgąją pertrauką trapią dviejų taškų persvarą išsinešė svečiai iš Milvokio. Apylygis rezultatas išsilaikė iki pat rungtynių pabaigos, bet didžiąją antrosios rungtynių pusės dalį pirmaujančios komandos vaidmuo priklausė „Bucks“.

Serge‘o Ibakos taiklūs tritaškiai ir naudingas Kawhi Leonardo žaidimas leido šeimininkams spurtoti ir persverti rezultatą savo naudai. Likus pusantros minutės kanadiečiai turėjo trijų taškų persvarą, tačiau ją taikliu tritaškiu nubraukė Malcolmas Brogdonas, jau kitoje atakoje pridėjęs dar vieną tolimą šūvį ir išvedęs į priekį Milvokio klubą.

Deficitą dviem po prasiveržimo pelnytais taškais sumažino rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Fredas VanVleetas, o agresyvi „Raptors“ gynyba svečiams bandant grąžinti kamuolį į žaidimą privertė varžovų trenerį Mike‘ą Budenholzerį sunaudoti abi turėtas pertraukėles.

Galiausiai trenerio nubraižytu deriniu pasinaudoję „Bucks“ rado būdą išvengti klaidos, o Antetokounmpo dėjimu atstatė trijų taškų pranašumą. Rezultatą išlyginti bandžiusio Leonardo tritaškis buvo netaiklus, o svečių pergalę baudų metimais įtvirtino Ersanas Ilyasova.

Vos 13 minučių aikštėje praleidęs Valančiūnas per jas surinko 6 taškus (2/8 met., 2/2 baud.), atkovojo 5 ir prarado 2 kamuolius bei tris kartus prasižengė.

Dar liūdniau šios rungtynės susiklostė vienam iš „Raptors“ lyderių Kyle‘ui Lowry. Nors įžaidėjas atliko 7 rezultatyvius perdavimus, jam nepavyko pataikyti nė vieno iš penkių mestų tritaškių, o rungtynes jis pirmą kartą šiame sezone užbaigė nepelnęs nė taško.

Toronto ekipa varžovų pranašumą pripažino jau antrą kartą šiame sezone. Milvokio klubas tapo pirmąja NBA komanda, šiame sezone du kartus įveikusia „Raptors“ krepšininkus.

„Raptors“: Serge‘as Ibaka 22 (4/11 trit., 2 blk.), Kawhi Leonardas 20 (8 atk. kam., 4 rez. perd., 2 blk.), Fredas VanVleetas 19 (5/7 trit.), Pascalis Siakamas 17 taškų (3 blk.).

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo (19 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Brookas Lopezas (5/8 trit.) po 19, Malcolmas Brogdonas 18, Khrisas Middletonas ir Tony Snellas po 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Raptors“ ankstyvą trečiadienio rytą Lietuvos laikus žais Los Andžele, kur jų lauks akistata su vietos „Clippers“ klubu.