Vidurio puolėjas iš Lietuvos šį kartą atsiskleidė visu gražumu. Nors mačas aukštaūgiui klostėsi permainingai, jį Jonas užbaigė vos per 18 min. pelnęs 26 taškus (9/13 dvit., 8/9 baud.), atkovojęs 8 kamuolius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus.

Jo tiesioginis oponentas varžovų gretose J. Embiidas žaidė dvigubai daugiau laiko – 36 min., per kurias surinko 10 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, tačiau tikslą pasiekė vos 5/17 afrikiečio iš žaidimo atliktų metimų, o gynyboje jis apskirtai neturėjo jokių priešnuodžių ketvirtajame mačo kėlinyje tiesiog siautėjusiam Valančiūnui.

Per paskutinį kėlinį lietuvis pelnė net 18 taškų iš 35 komandos taškų ir galingai įdėjo į krepšį beveik tiesiai per savo varžovą – tarp pretendentų į sezono MVP titulą minimas J. Embiidas netrukus visiškai sugniuždytas atsisėdo ant atsarginių suolo ir iš nusivylimo bei gėdos žemai nuleido galvą.

Kad turi polėkio dominuoti, J. Valančiūnas demonstravo jau rungtynių pradžioje.

Pakilęs nuo atsarginių suolo lietuvis pirmajame kėlinyje atgaivino visiškai mirusį „Raptors“ puolimą pelnydamas 8 taškus paeiliui ir asistuodamas tritaškį pataikiusiam Kawhi Leonardui, tačiau vėliau ilgam turėjo sėstis ant atsarginių suolo, nes per pusantros minutės surinko tris asmenines pražangas.

Daugiau pirmoje rungtynių pusėje ant parketo Jonas nepasirodė, bet antroje, kaip jau minėta, surengė vieną iš efektyviausių ne tik sezono, bet ir karjeros pasirodymų.

Galutinai rungtynių svarstykles į savo pusę „Raptors“ komanda ir nusvėrė būtent ketvirtajame kėlinyje, kai J. Valančiūnas demonstravo savo pranašumą prieš J. Embiidą.

Kaip po rungtynių atskleidė Toronto ekipos treneris Nickas Nurse'as, ketvirtojo kėlinio pradžioje jis paprašė kitų komandos krepšininkų perdavinėti kamuolius būtent Jonui, kadangi jam puikiai sekasi tvarkytis su J. Embiido gynyba. Anot paties lietuvio, tai girdint apėmė labai malonus jausmas.

„Labai smagu, puikus jausmas, – po rungtynių nusišypsojo aukštaūgis, tačiau netrukus surimtėjęs tęsė. – Na, aš aikštėje tik atlieku savo darbą. Ir jei treneris mato, kad jį galiu atlikti tokiu būdu, tai man yra papildoma motyvacija.“

Itin rezultatyviai šiame mače tarp nugalėtojų žaidė ir K. Leonardas, kuris per 33 min. pelnė 36 taškus (8/18 dvit., 5/6 trit.), atkovojo 9 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Apskritai po dviženklį taškų skaičių abiejose ekipose šį sykį pelnė tik po tris krepšininkus, o kanadiečių varžovų gretose išsiskyrė 38 taškus surinkęs Jimmy Butleris.

„Raptors“ pralaimėjo kovą po lenta 49-53, tačiau prarado tik 11 kamuolių, o svečiai iš Filadelfijos duobę sau išsikasė suklysdami neatleistinai daug – net 21 sykį. Vien Benas Simmonsas prarado 7 kamuolius.

Toronto komanda pirmauja Rytų konfrencijos turnyro lentelėje yra pirma, o Filadelfijos krepšininkai yra treti.

Pažymėtina, kad kitą savaitę iš penktadienio į šeštadienį J. Embiidas susidurs ir su kitu lietuviu – Domantu Saboniu. Indianos „Pacers“ ir „76ers” dvikovą tiesiogiai transliuos DELFI TV, startas 2.30 val.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 36, Jonas Valančiūnas 26, Serge'as Ibaka 18, Kyle'as Lowry 7, Pascalis Siakamas 6 taškai.

„76ers”: Jimmy Butleris 38, J.J. Redickas 25, Joelis Embiidas 10, Benas Simmonsas 8 (10 atk. kam., 11 rez. perd., 7 kld.) taškai.