Nors susidūrimas su čempionų komanda turėjo tapti vienu rimčiausių „Raptors“ šio sezono išbandymų, Toronto krepšininkų užduotis gerokai palengvino varžovų traumų situacija. „Warriors“ vis dar vertėsi be Stepheno Curry, Draymondo Greeno ir DeMarcuso Cousinso.

Šešias pergales iš eilės iki šios nakties dvikovos iškovoję šeimininkai susitikimą pradėjo pamatuoto agresyvumo banga. Iniciatyvos iškart ėmėsi pirmą kartą nuo Zaza Pačulijos 2017-ųjų metų Vakarų konferencijos finale išprovokuotos traumos prieš „Warriors“ rungtyniavęs Kawhi Leonardas, o jo vedami Toronto krepšininkai pataikė 7 iš 9 pirmųjų metimų.

Šios efektyvaus puolimo atkarpos metu „Raptors“ ne tik rinko taškus, bet ir sėkmingai stabdė varžovų atakas. Serge‘o Ibakos tritaškis vainikavo spurtą 10:0, leidusį kanadiečiams atitrūkti 17:6 ir priversti čempionų vyriausiąjį trenerį Steve‘ą Kerrą prašyti pirmosios pertraukėlės.

Žaidimą pratęsę „Warriors“ iškart gavo dar vieną smūgį – Danny Greenas iškrapštė kamuolį iš Klay Thompsono rankų, taip sukurdamas galimybę greitai šeimininkų atakai, kurią užbaigė taiklus Kyle‘o Lowry tritaškis.

Svečių iš Kalifornijos puolimą kiek stabilizuoti sugebėjo Kevinas Durantas, bet jo komandos draugai ir toliau praradinėjo kamuolius susidūrę su kibia ir koncentruota „Raptors“ gynyba. Antrosios pertraukėlės Kerras buvo priverstas prašyti likus kiek daugiau nei trims su puse minutės iki kėlinio pabaigos ir jo auklėtiniams jau atsiliekant net 14:32.

Po antros pauzės į aikštę žengė ir Jonas Valančiūnas, tačiau jo pasirodymas sutapo su gera „Warriors“ atkarpa. Per artimiausias dvi minutes devynis taškus be atsako surinkę čempionai sumažino šeimininkų persvarą iki vienženklės.

Antrasis ketvirtis prasidėjo vienintelio NBA teisėjaujančio lietuvio Gedimino Petraičio užfiksuota antrąja Valančiūno asmenine pražanga. Kovoje dėl kamuolio po varžovų krepšiu taisykles pažeidęs aukštaūgis po šio epizodo pelnė 4 taškus iš eilės ir puikiai sužaidė savoje aikštės pusėje blokuodamas varžovo metimą.

Didžiąją kėlinuko dalį „Raptors“ išlaikė 13-15 taškų siekusią persvarą, tačiau Ouklando komanda sėkmingiau sužaidė pačias paskutines ketvirčio minutes. Thompsono metimas iš vidutinio nuotolio sumažino skirtumą iki 8 taškų, bet čia pat tritaškiu atsakė iki ilgosios pertraukos nuostabiai žaidęs ir net 22 taškus per pirmus du kėlinius surinkęs Leonardas.

Rezultatyvumu savo tiesioginiam oponentui nenusileido ir Durantas. Taiklūs jo metimai leido „Warriors“ į ilgąją pertrauką išsinešti tik 9 taškų deficitą, o pats KD į rūbinę žingsniavo surinkęs jau 20 taškų.

Antroji rungtynių pusė prasidėjo susitikimo pradžioje matytu scenarijumi. Svečiai sumažino savo atsilikimą iki septynių taškų, tačiau tuomet Toronto krepšininkai surengė dar vieną spurtą 10:0 ir iššaukė dar vieną Kerro pertraukėlę.

Visgi likusi kėlinio dalis priklausė neįtikėtinai rungtyniavusiam Durantui. Net 18 taškų per kėlinį pelniusiam „Warriors“ lyderiui iššūkį ketvirčio pabaigoje metė šešis taškus iš eilės surinkęs Valančiūnas, tačiau į kiekvieną lietuvio taiklų dvitaškį tuo pačiu atsakė ir KD, savo žvėrišką atkarpą užbaigęs sudėtingu tritaškiu kėlinuko pabaigoje.

Užtikrintumo kupina šventinė atmosfera, tvyrojusi „Scotiabank“ arenoje pirmojo kėlinio metu, galutinai išsisklaidė lemiamo ketvirčio pradžioje. Atkarpą 9:0 laimėję čempionai po labai ilgos pertraukos sumažino savo atsilikimą iki vos dviejų taškų.

Sunkiausiomis akimirkomis „Raptors“ gretose iniciatyvos ėmėsi buvę komandos draugai San Antonijaus klube Leonardas ir Greenas. Tiek taikliais metimais, tiek puikiu žaidimu gynyboje pasižymėję buvę NBA čempionai leido šeimininkams pelnyti 8 taškus be atsako ir sutramdyti iki tol nesustabdomai rungtyniavusį Durantą.

Susidūrę su problemomis puolime „Warriors“ sulaukė rimto postūmio iš švedo Jono Jerebko. Ketvirtame kėlinyje fantastiškai rungtyniavęs skandinavas sugebėjo išlaikyti svečius pavojingu atstumu, bet lemiamą pagrindinio rungtynių laiko žodį ir vėl tarė Durantas.

Leonardo ir Lowry metimai prasidėjus paskutinei ketvirto ketvirčio minutei padidino „Raptors“ persvarą iki šešių taškų, bet abu šeimininkų komandos lyderiai per likusį laiką tapo KD talento aukomis. Pastarųjų dviejų finalo serijų MVP pirma smeigė tritaškį per Lowry, o tada sugebėjo išlyginti rezultatą absurdiškai sudėtingu šūviu iš aikštės kampo per aukštai iškeltas Kawhi rankas.

8 sekundes pergalės išplėšimui turėję Toronto krepšininkai kamuolį patikėjo Leonardui. Keturis varžovus individualiais veiksmais įveikti bandęs Kawhi galiausiai iš baudos aikštelės atmetė kamuolį Ibakai, tačiau afrikietis net nebeturėjo laiko paleisti jį į krepšį.

Pratęsime Nicko Nurse‘o auklėtinius į pergalę atvedė pagirtina gynyba. Leonardas sugebėjo priversti kamuolį kontroliavusį Durantą išleisti jį į užribį, o po kelių minučių Lowry perėmė kamuolį iš Andre Iguodalos rankų.

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Durantas viso pelnė net 51 tašką. Per pastarąsias tris žaistas dvikovas „Warriors“ lyderis fiksuoja stulbinantį 44,7 pelnyto taško vidurkį.

Toronto gretose naują karjeros rezultatyvumo rekordą užfiksavo kamerūnietis Pascalis Siakamas, o Leonardas sužaidė rezultatyviausias rungtynes nuo atvykimo į „Raptors“ organizaciją.

16 minučių aikštėje praleidęs Valančiūnas per jas surinko 12 taškų (4/5 met., 4/4 baud.), 4 atkovotus kamuolius, bloką ir klaidą. Iki šios nakties uteniškis dvikovose su „Warriors“ per visą savo karjerą vidutiniškai rinko po 8,4 taško per rungtynes – mažiau, nei prieš bet kurį kitą NBA klubą.

Varžovus palaužę kanadiečiai šventė pirmąją pergalę prieš čempionų klubą nuo pat 2014-ųjų metų kovo mėnesio.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 37 (14/24 met., 8 atk. kam.), Pascalis Siakamas 26 (8/10 met., 7/8 baud.), Serge‘as Ibaka 20, Danny Greenas 13, Jonas Valančiūnas 12, Kyle‘as Lowry 10 taškų (8 atk. kam., 12 rez. perd., 3 per. kam.).

„Warriors“: Kevinas Durantas 51 (18/31 met., 4/7 trit., 11/12 baud., 11 atk. kam., 6 rez. perd.), Klay Thompsonas 23 (9/20 met.), Jonas Jerebko 20 taškų (8/13 met., 9 atk. kam.).

Artimiausias rungtynes Kanados klubas naktį iš šeštadienio į sekmadienį žais išvykoje su Klivlando „Cavaliers“ ekipa.