Naujo adreso po šios nakties turės ieškotis ir dviejuose pastaruosiuose lygos finaluose su „Cavs“ žaidęs snaiperis Kyle‘as Korveris. Tiesa, 37-erių metų veteranas keliasi į jam pažįstamą aplinką – Jutos klubui jis atstovavo tris paskutiniuosius praėjusio dešimtmečio sezonus.

Kyle'as Korveris

„Jazz“ šio susitarimo metu į Klivlandą išsiuntė ir savo 2020-ųjų bei Vašingtono „Wizards“ 2021-ųjų metų antrojo rato šaukimus. Sezoną itin nuviliančiais rezultatais pradėjusio klubo generalinis vadybininkas Dennisas Lindsey šiuo sprendimu siekia sustiprinti silpnas Jutos snaiperių gretas – pagal tritaškių metimų taiklumą Quino Snyderio auklėtiniai lygoje šiuo metu užima priešpaskutinę 29-ąją vietą.

Savo karjeroje 43 proc. taiklumu iš toli atakuojantis Korveris viso yra pataikęs jau 2238 tritaškius ir pagal šį skaičių užima ketvirtą vietą daugiausiai tolimų metimų realizavusių visų laikų NBA krepšininkų sąraše. Aukščiau už jį rikiuojasi tik Jasonas Terry (2282), Reggie Milleris (2560) ir Ray Allenas (2973).

Šiame sezone vos po kiek mažiau nei 16 minučių vidutiniškai rungtyniavęs gynėjas Jutoje prisijungs prie buvusio komandos draugo Jae Crowderio, pernai atsidūrusio Klivlande po Kyrie Irvingo mainų. Krepšininkai „Cavaliers“ ekipoje viso kartu sužaidė 53 rungtynes.

Pažįstamą veidą naujajame klube sutiks ir daugiau nei septynerius metus Jutoje praleidęs Burksas. Atakuojančio gynėjo pozicijos žaidybinio laiko minutėmis naujokas dalinsis su iki tų pačių Irvingo mainų „Jazz“ klube rungtyniavusiu Rodney Hoodu.

Po 8,4 taško per rungtynes šiame sezone vidutiniškai rinkęs krepšininkas aikštėje taip pat praleisdavo tik po kiek mažiau nei 16 minučių. Toks skaičius buvo antru žemiausiu rodikliu per visą Jutos komandoje praleistą karjerą.

Alecas Burksas, Alfonzo McKinnie

„Cavaliers“ šį sprendimą priėmė ir dėl finansinių priežasčių – į jų organizaciją atvykstantis naujokas artėjančią vasarą taps laisvuoju agentu. Klivlando organizacija gali jį įtraukti į vėlesnius mainus, kurių metu klubas siektų perimti ilgalaikį vieno ar kito klubo netenkinantį kontraktą bei siekti gauti kompensaciją už tokio pobūdžio susitarimą.

Savo troškimą palikti Ohajo valstijos klubą kiek anksčiau išreiškė ir kitas komandos veteranas J. R. Smithas. 2016-ųjų NBA čempionas šiuo metu nesitreniruoja kartu su klubu ir aktyviai laukia galimybės palikti „Cavaliers“.

Prieš sezoną kai kurių lygos ekspertų viena iš trijų geriausių konferencijos komandų laikyta „Jazz“ šiuo metu tarp penkiolikos Vakaruose besivaržančių klubų užima vos keturioliktąją vietą.