Šiose rungtynėse šeimininkai vertėsi be dviejų savo komandos lyderių – dėl kelio skausmų susitikimą praleido rezultatyviausias „Pacers“ žaidėjas Victoras Oladipo, o pirmadienį patempta čiurna iš rikiuotės išvedė vidurio puolėją Mylesą Turnerį.

Prieš rungtynes kilo daug abejonių ir dėl Domanto Sabonio sveikatos būklės. Lietuvis čiurną pasitempė treęiadienio dvikovoje su Atlantos „Hawks“, tačiau tąsyk grįžo į aikštę ir tęsė rungtynes. Prieš rungtynes vykusio apšilimo metu Sabas kentė skausmus, bet patikino komandą, jog gali rungtyniauti šioje dvikovoje.

Starto penkete susitikimą pradėjęs Sabonis buvo priverstas stebėti slogią savo komandos rungtynių pradžią. „Pacers“ pataikė tik 1 iš 6 pirmųjų metimų iš žaidimo, o tuo pasinaudoję San Antonijaus krepšininkai žaibiškai atitrūko rezultatu 3:13. Šios persvaros Indianos ekipai nepavyko panaikinti viso susitikimo metu.

Į žaidimą efektyviai įsilieti galiausiai sugebėjęs Domas tapo vienu iš naudingiausių rungtynių krepšininkų. 34 minutes aikštėje praleidęs lietuvis per jas surinko 19 taškų (8/12 met., 3/6 baud.), 16 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus, 3 klaidas bei 4 asmenines pražangas.

Jau septintą šio sezono dvigubą dublį surinkęs Sabas gavo daugiausiai žaidybinio laiko nuo šių metų pirmenybių pradžios. Praėjusiame sezone „Pacers“ aukštaūgis viso surinko 15 dvigubų dublių.

Efektyvus Domanto atakavimas iš žaidimo leido jam išlaikyti lyderio poziciją taikliausių lygos krepšininkų sąraše. Po šios nakties dvikovos jo taiklumas iš žaidimo siekia lygiai 70 procentų (105 iš 150). Tai aukščiausias toks rezultatas visoje NBA lygoje.

Rungtynės tragiškai susiklostė Oladipo vietą starto penkete užėmusiam Tyreke‘ui Evansui. Gynėjas pataikė tik 1 iš 12 iš žaidimo atliktų metimų ir prametė visu 5 mestus tritaškius.

Indianos krepšininkai iki šio pralaimėjimo buvo laimėję visas pastarąsias trejas rungtynes prieš San Antonijaus klubą.

„Pacers“: Bojanas Bogdanovičius 21 (10/15 met.), Domantas Sabonis 19 (16 atk. kam.), Cory Jopsehas 18 (7 rez. perd.), Thaddeusas Youngas 12, T. J. Leafas ir Aaronas Holiday po 11 taškų.

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge‘as 33 (14/25 met., 14 atk. kam.), DeMaras DeRozanas 16, Patty Millsas 15, Brynas Forbesas 13, Rudy Gay 11 taškų (12 atk. kam., 7 rez. perd.).

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš pirmadienio į antradienį žais Jutoje, kur jų laukia akistata su vietos „Jazz“ klubu.