Atlanto divizione rungtyniaujantys klubai šiame sezone į tarpusavio akistatą stos jau antrą kartą. Pirmajame susitikime 31 tašką pelniusio Kawhi Leonardo vedami Toronto krepšininkai namuose varžovus iš Bostono įveikė rezultatu 113:101.

Galingai sezoną pradėję „Raptors“ pastarosiose rungtynėse nusileido buvusio komandos vyriausiojo trenerio Dwane‘o Casey vadovaujamiems Detroito „Pistons“. Dvylika iš trylikos pirmųjų sezono rungtynių laimėję kanadiečiai į mūšį su „Celtics“ stos pirmą kartą šiame sezone patyrę du pralaimėjimus iš eilės.

Dviejų nesėkmių seriją nutraukę „Celtics“ varžovus savoje „TD Garden“ arenoje pasitiks po įspūdingos pergalės prieš Čikagos „Bulls“ ekipą. Komandiniu puolimu pasižymėję Bostono krepšininkai savo oponentus nušlavė net 111:82.

Dvikova su Bostono klubu taps rimtu išbandymu Jonui Valančiūnui. Per visą savo NBA karjerą 21 kartą prieš „Celtics“ rugntyniavęs lietuvis šiuose susitikimuose vidutiniškai rinko tik po 9 taškus per rugntynes. Mažesnį rezultatyvumo vidurkį uteniškis fiksuoja tik mūšiuose su „Golden State Warriors“ klubu – 8,2 taško per rungtynes.

Svečiai iš Kanados Bostone gali būti priversti rugntyniauti be keleto svarbių savo sudėties krepšininkų. Aikštėje tikrai neišvysime peties traumą patyrusio Normano Powello, o C. J. Mileso, Danny Greeno ir Serge‘o Ibakos sveikatos būklė kol kas laikoma abejotina. Tiesa, vyriausiasis „Raptors“ treneris Nickas Nurse‘as tikisi, jog Ibaka šiąnakt jau galės padėti savo komandai.

Praėjusiame sezone keturis kartus susitikę „Celtics“ ir „Raptors“ pasidalino po dvi pergales ir du pralaimėjimus. Visose tarpusavio dvikovose pergales šventė namuose rungtyniavusi ekipa.

Tiesioginės DELFI TV transliacijos iš Bostono pradžia – 2 val. nakties Lietuvos laiku.

Šį savaitgalį NBA gerbėjus prie ekranų pakvies ir Sport1 televizija. Jos eteryje šeštadienį galėsime išvysti „Celtics“ ir Jutos „Jazz“ susitikimą, o sekmadienį – Minesotos „Timberwolves“ ir Memfio „Grizzlies“ akistatą.