Emocijų apimtas D. Casey iš karto po pergalingo metimo triumfuodamas atsidūrė aikštelėje – šį kartą Torontą jis palieka aukštai pakelta galva, o ne taip, kaip tarpsezonio metu, kai „Raptors“ generalinis vadybininkas Masai Ujiri jam parodė duris.

„Buvo nepaprastai smagu matyti, kaip treneris atbėga iš užribio ir ima švęsti kartu su žaidėjais“, – teigė pergalingo metimo autorius R. Bullockas.

„Pykčio ant „Raptors“ klubo nelaikau. Suprantu, kodėl buvo priimtas toks sprendimas, bet nesuprantu, kodėl viskas taip susiklostė“, – prisiminęs praėjusių metų fiasko, kai Rytų konferencijos pusfinalyje 0-4 buvo pralaimėta Klivlando „Cavaliers“, pripažino D. Casey.

Pats treneris nebenori iš naujo aptarinėti ir taip plačiai aprašytos situacijos, tačiau žibalo į ugnį šliūkštelėti nusprendė vienas iš „Pistons“ lyderių Blake'as Griffinas.

30 taškų „Raptors“ klubui atseikėjęs vidurio puolėjas po rungtynių patraukė per dantį „Raptors“ organizaciją ir klubo gerbėjus.

„D. Casey visuomet mokėjo žaisti rungtynių pabaigas, nupiešti derinius. Mums tai tikrai nebuvo naujiena. Galbūt Toronto komandos fanams arba „Raptors“ vadovui tai ir buvo naujiena, bet ne mums“, – ironiškai kalbėjo B. Griffinas.

Toronto komanda šiose rungtynėse turėjo netgi 19 taškų pranašumą, tačiau visiškai subyrėjo ketvirtajame kėlinyje.

Per jį šeimininkai pelnė tik 16 taškų – tai mažiausias „roplių“ rezultatyvumas šiame sezone.

„Treneris niekada to nepasakys pats, bet kiekvieną kartą sugrįžti į vietą, kurioje praleidai tiek daug laiko, laimėjai tiek daug rungtynių ir jauti neišblėsusią sirgalių meilę, būna sunku. Aš manau, kad sugrįžimas į Torontą jam reiškė labai daug. Ir aš didžiuojuosi tuo, kokiu būdu D. Casey pavyko sugrįžti“, – teigė B. Griffinas.

„Raptors“ (12/3) po šio pralaimėjimo ir toliau išlieka pirmoje Rytų konferencijos turnyro lentelės vietoje. „Pistons“ (7/6) užima 6-ąją poziciją.

„Tai maloni pergalė „Pistons“ klubui ir treneriui Casey. Esu įsitikinęs, kad jis yra laimingas, bet mes nesame patenkinti. Esu „Raptors“ žaidėjas, todėl negaliu džiaugtis varžovų trenerio sėkme. Mes privalėjome laimėti šias rungtynes“, – nusivylęs kalbėjo „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry.