Toronto komanda šiąnakt buvo priversta rungtyniauti be savo naujojo lyderio Kawhi Leonardo pagalbos. Pastarosiose rungtynėse Finikse pėdą susižeidęs krašto puolėjas gali praleisti ir artėjančią naktį vyksiantį susitikimą su Jutos „Jazz“ klubu.

Svečiai iš Kanados susikaupimą ir agresyvumą pademonstravo jau nuo pirmųjų dvikovos minučių. 8 iš 11 pirmųjų savo metimų pataikę „Raptors“ susikrovė ankstyvą dviženklę persvarą, o Kyle‘as Lowry vien per pirmąsias penkias minutes atliko net 6 rezultatyvius perdavimus.

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų šiame NBA sezone vidutiniškai atliekantis Toronto komandos įžaidėjas viso pirmame ketvirtyje jų surinko 9, o pagrindiniu jo taikiniu tapo fantastišką kėlinį sužaidęs Serge‘as Ibaka. Starto penkete rungtynes pradėjęs afrikietis per 10 sužaistų minučių pataikė visus 8 metimus iš žaidimo ir viso pelnė net 20 taškų.

Vedami Ibakos ir Lowry dueto „Raptors“ sužaidė rezultatyviausią šio sezono kėlinį ir jo metu net dukart spurtavo dviženkliais be atsako pelnytų taškų skirtumais – 10:0 ir 16:0. Didžiausia kanadiečių persvara pirmame kėlinyje siekė net 31 tašką.

Galutinis ketvirčio rezultatas – 42:17 – tapo didžiausiu „Lakers“ klubo istorijoje užfiksuotu pirmo kėlinuko pralaimėjimu.

Antrajame kėlinyje prabilo ir Jonas Valančiūnas. Pirmuosius savo taškus gražiu dėjimu pelnęs lietuvis kiek vėliau pridėjo dar du dvitaškius, tačiau prabėgus kelioms minutėms vietą aikštėje užleido dominavusiam Ibakai. Afrikietis ir toliau tęsė savo šou – visus 11 metimų be klaidų sumetęs aukštaūgis iki ilgosios pertraukos surinko 26 taškus.

Nors „Lakers“ kiek pavyko sumažinti savo atsilikimą, į aikštę grįžęs svečių starto penketas ir vėl atstatė 31 taško persvarą. Savo gerbėjams bent minimalaus optimizmo Los Andželo krepšininkai įkvėpė tik pačioje kėlinio pabaigoje, kai spurtavo 11:2. Visgi ir po šios atkarpos rezultatas išliko nepadorus – 71:49 „Raptors“ naudai.

Intrigą į rungtynes šeimininkai grąžinti sugebėjo tik pačioje ketvirto kėlinio pabaigoje. Po kelių sėkmingų atakų „Lakers“ deficitas siekė tik dešimt taškų, tačiau labiau priartėti prie varžovų Luke‘o Waltono auklėtiniams nebepavyko.

Solidų pasirodymą surengė Valančiūnas, per 17 sužaistų minučių surinkęs 14 taškų (5/9 met., 0/1 trit., 4/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius bei po vieną rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį ir bloką. Dviženklį pelnytų taškų skaičių uteniškis pasiekė jau aštuntose rungtynėse iš eilės.

Dar įspūdingesnę seriją pratęsė Lowry, taip pat aštuntose rungtynėse paeiliui surinkęs bent 10 rezultatyvių perdavimų. Tokia serija – ilgiausia „Raptors“ klubo istorijoje, ankstenis rekordas priklausė 1996-ų metų kovą septynis kartus tą padariusiam Damonui Stoudamire‘ui.

Visgi įspūdingiausio pasirodymo autoriumi tapo Ibaka. Visu 14 pirmųjų savo metimų iš žaidimo pataikęs aukštaūgis užfiksavo naują karjeros rezultatyvumo rekordą, surinkdamas 34 taškus.

Sužaidus dešimt rungtynių kanadiečiai gali didžiuotis geriausia sezono pradžia klubo istorijoje. Ankstesnysis geriausias rezultatas šioje sezono stadijoje buvo užfiksuotas 2014-15 metais. Tąsyk „Raptors“ per dešimt pirmųjų sezono rungtynių iškovojo aštuonias pergales ir patyrė du pralaimėjimus.

„Lakers“: Kyle‘as Kuzma 24 (10/16 met.), LeBronas Jamesas 18 (6 rez. perd.), Brandonas Ingramas 16, Lonzo Ballas 12 (9 atk. kam.), Rajonas Rondo 10 taškų.

„Raptors“: Serge‘as Ibaka 34 (15/17 met., 10 atk. kam.), Kyle‘as Lowry 21 (6 atk. kam., 15 rez. perd.), Pascalis Siakamas 16 (13 atk. kam.), Danny Greenas 15 (5/8 trit.), Jonas Valančiūnas 14, Delonas Wrightas 11 taškų.

Artimiausias rungtynes „Raptors“ žais jau artėjančią naktį, kai svečiuose susitiks su Jutos „Jazz“ ekipa.