Svečiai iš Portlando jau pačioje rungtynių pradžioje susidūrė su rimtomis priekinės linijos krepšininkų pražangų problemomis. Sužaidus vos tris minutes Jusufas Nurkičius buvo priverstas palikti aikštę su dviem pražangomis, o jį pakeitęs Meyersas Leonardas dar iki kėlinio vidurio spėjo pažeisti taisykles net tris kartus.

Nors ankstyvi signalai žadėjo papildomus sunkumus „Trail Blazers“ komandai, su daug didesnėmis problemomis susidūrė arenos šeimininkai. Indianapolio krepšininkai pirmame kėlinyje pataikė vos 7 iš 26 metimų iš žaidimo ir po pirmųjų dvylikos žaidimo minučių turėjo septynių taškų deficitą – 16:23.

„Pacers“ prarastų kamuolių gausa pasižymėjusi antrojo ketvirčio pradžia nubloškė Nate‘o McMillano auklėtinius į nepavydėtiną situaciją. Prabėgus tik kelioms minutėms šeimininkai atsiliko jau trylikos taškų skirtumu bei toliau niekaip nesugebėjo pajusti žaidybinio ritmo puolime. Vienu ar dviem perdavimais tepasižymėjusios atakos viena po kitos strigo „Trail Blazers“ gynyboje, o kitame aikštės gale svečiai sėkmingai rinko taškus ir didino savo atotrūkį.

Iniciatyvą Indianos komanda perėmė aikštėje atsidūrus keturiems starto penketo žaidėjams ir Domantui Saboniui. Po dviejų lietuvio gerų epizodų gynyboje skirtumas sumažėjo iki šešių taškų ir pertraukėlės jau teko prašyti Portlando komandos vyriausiajam treneriui Terry Stottsui.

Priverstinis rungtynių stabdymas nesutrukdė „Pacers“ pratęsti savo įspūdingą spurtą. Šeimininkai atkarpą laimėjo bendru rezultatu 18:4 ir po ilgesnės pertraukos persvėrė rezultatą savo naudai, tačiau antroji rungtynių pusė gerokai pritildė Indianapolio „Banker‘s Life Fieldhouse“ arenoje susirinkusius sirgalius.

Anksti pražangų prisirinkę Nurkičius ir Leonardas taip ir nesugebėjo įsibėgėti iki pat susitikimo pabaigos, tačiau juos daugiau negu sėkmingai pavadavo atsarginiai „Trail Blazers“ aukštaūgiai. Neišsprendižama mįsle šeimininkų gynybai tapo antrąjį sezoną NBA rungtyniaujantys Zachas Collinsas ir Calebas Swaniganas, šiąnakt pasiekę asmeninius rezultatyvumo rekordus ir kartu viso pelnę 28 taškus.

Vedami netikėtai sublizgėjusių žaidėjų „Blazers“ įgavo užtikrintą persvarą, kurią, nepaisant Victoro Oladipo pastangų, išlaikė iki pat ketvirtojo kėlinio pabaigos. Indianos klubui tai buvo pirmoji šio sezono nėsėkmė rungtyniaujant savoje namų arenoje.

24 minutes viso sužaidęs Domantas per jas surinko 6 taškus (2/3 met., 2/3 baud.), 8 atkovotus kamuolius, po 2 rezultatyvius perdavimus ir perimtus kamuolius bei vieną blokuotą metimą. Tiek mažai metimų iš žaidimo Sabonis atliko tik antrą kartą nuo atvykimo į „Pacers“ klubą 2017-ųjų metų vasarą.

Nate‘o McMillano auklėtiniai šiąnakt ženkliai nusileido varžovams kovoje dėl atšokusių kamuolių (35 ir 50) bei realizavo tik 65 procentus savo baudų metimų (13 iš 20).

„Pacers“: Victoras Oladipo 21 (9/24 met., 9 atk. kam., 7 rez. perd.), Darrenas Collisonas 17, Thaddeusas Youngas 16, Bojanas Bogdanovičius 14 (4/12 met.), Mylesas Turneris 10 taškų (5/12 met., 9 atk. kam.).

„Trail Blazers“: Zachas Collinsas (7/10 met.) ir C. J. McCollumas po 17, Damianas Lillardas 16 (5/13 met.), Evanas Turneris 13, Calebas Swaniganas (10 atk. kam.) ir Al-Farouqas Aminu (10 atk. kam.) po 11, Nikas Stauskas 10 taškų.

Reabilituotis po pralaimėjimo „Pacers“ bandys Niujorke. Legendinėje „Madison Square Garden“ arenoje Indianapolio krepšininkų naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį laukia dvikova su vietos „Knicks“ klubu.