Indianapolio krepšininkai šiąnakt atrodė padarę solidžias išvadas po pastarojoje dvikovoje patirto pralaimėjimo Minesotos „Timberwolves“ ekipai. Po praėjusios nesėkmės vyriausiasis „Pacers“ treneris McMillanas akcentavo kamuolio judėjimo ir agresyvios gynybos stoką, kurią San Antonijuje jo vadovaujama komanda kompensavo su kaupu.

Dviženklį skirtumą dar pirmoje rungtynių pusėje susikrovę svečiai savo dominavimą ryškiausiai pabrėžė ketvirtame kėlinyje, kurio metu buvo susikrovę net 25 taškų persvarą. Toks ryškus varžovų pranašumas paskatino „Spurs“ strategą Greggą Popovičių paskutiniąsias penkias rungtynių minutes patikėti rezerviniams savo komandoms žaidėjams.

Indianos ekipa šiąnakt ne tik daugiau nei dvigubai pranoko savo oponentus rezultatyvių perdavimų kategorijoje (34 prieš 16), bet ir pasižymėjo fantastišku taiklumu iš trijų taškų zonos. Pirmuosius penkis savo tolimus metimus pataikę „Pacers“ krepšininkai viso šiąnakt realizavo net 17 iš 32 tokio pobūdžio bandymų pasižymėti.

Į žaidimą ir vėl solidžiai įsiliejo ant atsarginių žaidėjų suolelio dvikovą pradėjęs Domantas Sabonis. Aikštėje pasirodęs lietuvis neužilgo gražiai išmaudė veteraną Pau Gasolį ir pelnė du taškus su jo pražanga, tačiau įsimintiniausią epizodą sukūrė atlikdamas galingą dėjimą per latvį Davį Bertanį.

Nors po kelių minučių mūsų tėvynainis užsidirbo jo žaidybinį laiką pirmoje rungtynių pusėje apribojusią trečiąją asmeninę pražangą, progą atsigriebti „Pacers“ trenerių štabas jam suteikė po ilgosios pertraukos. Puikiu taiklumu pasižymėjęs Domas šiąnakt per 21 aikštėje praleistą minutę surinko 16 taškų (7/9 met., 1/1 trit., 1/1 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus, 2 perimtus kamuolius ir bloką.

Tai buvo tik trečias kartas Sabonio karjeroje, kai jam pavyko per rungtynes surinkti bent 15 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvius perdavimus. Pastarąjį kartą lietuvis tokį rezultatą užfiksavo 2017-ųjų metų lapkričio 1-ą dieną.

Trečią dvigubą dublį per keturias sužaistas rungtynes surinkęs aukštaūgis šiame sezone kol kas pasižymi solidžiais 12,5 taško ir 11,3 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Praėjusiais metais tarpusavio reguliariojo sezono rungtynių seriją prieš „Spurs“ pirmą kartą nuo 1994-95 metų sezono sausu rezultatu 2:0 laimėję Indianos krepšininkai turės galimybę šį pasiekimą pakartoti jau lapkričio 24-ąją, kai San Antonijaus ekipa atvyks į Indianapolį.

„Spurs“: DeMaras DeRozanas 18 (8/18 met., 4 rez. perd.), Marco Belinelli 16, LaMarcusas Aldridge‘as (5/18 met., 13 atk. kam.) ir Brynas Forbesas po 15, Rudy Gay 11 taškų (10 atk. kam.).

„Pacers“: Victoras Oladipo 21 (7/12 met., 9 rez. perd.), Tyreke‘as Evansas 19 (5/7 trit.), Domantas Sabonis 16, Thaddeusas Youngas 14, Cory Josephas 12, Mylesas Turneris ir Dougas McDermottas po 10 taškų.

Artimiausias rungtynes Indianos krepšininkai žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Sabonio ir jo komandos draugų laukia vizitas Klivlande ir dvikova su nė vienos pergalės šiame sezone kol kas neiškovojusia „Cavaliers“ ekipa.