Toronto komandoje rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas šįkart startinio vidurio puolėjo vietą užleido Serge‘ui Ibakai. Tai tik aštuntasis atvejis per 444 lietuvio NBA sužaistas rungtynes, kai dvikovą jam teko pradėti ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Ant parketo uteniškis žengė tik likus kiek mažiau nei keturioms minutėms iki pirmojo ketvirčio pabaigos. Vėlyvas įsitraukimas į komandos žaidimą nesutrukdė Jonui startuoti efektyviai – jau iki ketvirčio pabaigos aukštaūgis surinko 4 taškus, 3 atkovotus kamuolius, bloką ir rezultatyvų perdavimą.

Antrąjį ketvirtį netikėtai staigiu prasiveržimu pradėjęs Valančiūnas solidų pasirodymą pratęsė ir iki ilgosios pertraukos, iki kurios viso surinko 9 taškus ir 5 atkovotus kamuolius. Rezultatyviau už mūsų tėvynainį žaidė tik fantastišką sportinę formą išlaikantys Kyle‘as Lowry ir Kawhi Leonardas, kartu pelnę 25 taškus.

Vis didesnį pagreitį vėlesnėse rungtynių stadijose įgavę šeimininkai jau trečiame kėlinyje atitrūko daugiau nei užtikrintu 23 taškų skirtumu ir nebepaleido iniciatyvos iš savo rankų. Svečiai iš Šarlotės „Scotiabank“ arenoje nuo pat susitikimo pradžios nė sykio nebuvo persvėrę rezultato savo naudai.

Nuostabiai savo žaidybinį laiką išnaudojęs JV vos per 20 minučių surinko 17 taškų (7/8 met., 3/4 baud.), 10 atkovotų kamuolių ir po 2 rezultatyvius perdavimus, perimtus kamuolius, blokus bei klaidas. Nepaisant to, jog lietuvis tapo tik septintuoju daugiausiai minučių šiąnakt sužaidusiu „Raptors“ krepšininku, savo komandoje rezultatyvumu jis nusileido tik jau minėtajam Leonardui.

Šarlotės ekipos nuo gėdingo rezultato neišgelbėjo solidus komandos lyderio Kemba Walkerio žaidimas. Šį sezoną fantastišką statistiką fiksuojantis įžaidėjas neretai buvo priverstas vienas tempti komandos puolimą ant savo pečių. Kemba sukūrė ir vieną gražiausių nakties epizodų, kai įveikęs trijų oponentų gynybą sugebėjo pelnyti taškus su Valančiūno pražanga.

Kanadiečiai sugebėjo pratęsti savo absoliutų dominavimą prieš varžovus iš Šiaurės Karolinos valstijos. Praėjusiame sezone „Raptors“ Michaelui Jordanui priklausantį klubą įveikė visose keturiose tarpusavio reguliariojo sezono dvikovose.

Pagrindiniu raktu į pergalę šioje dvikovoje tapo puiki Toronto krepšininkų gynyba prieš varžovų snaiperius. Net 49 tritaškius per pirmąsias trejas sezono rungtynes pataikę „Hornets“ šį kartą realizavo vos 9 iš 28 tolimų metimų.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 22 (9/14 met., 4/7 trit.), Jonas Valančiūnas 17 (10 atk. kam.), Kyle‘as Lowry (14 rez. perd.) ir Danny Greenas (4/6 trit.) po 16, Serge‘as Ibaka 15 taškų.

„Hornets“: Kemba Walkeris 26 (11/22 met., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Jeremy Lambas 16, Nicas Batumas 13, Willie Hernangomezas 11, Malikas Monkas 10 taškų (4/12 met.).

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį vyksiančiose rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ kanadiečiai turės galimybę pakartoti klubo rekordą ir pradėti sezoną penkiomis paeiliui iškovotomis pergalėmis.