NBA viceprezidentas Kiki VanDeWeghe pranešė, jog visi trys žaidėjai sulauks skirtingos trukmės diskvalifikacijų. Mažiausia bausmė skirta Paului, negalėsiančiam padėti „Rockets“ ekipai dvejose artimiausiose rungtynėse – mače su Los Andželo „Clippers“ ir dvikovoje su Jutos „Jazz“.

Kiek rimtesni konflikto padariniai laukia abiejų „Lakers“ narių. Rondo bus suspenduotas trejoms, o Ingramas – ketverioms rungtynėms. Jaunasis krašto puolėjas nerungtyniaus susitikimuose su San Antonijaus „Spurs“, Finikso „Suns“, Denverio „Nuggets“ bei dar vienoje akistatoje su San Antonijaus klubu.

Žaidėjai ne tik neteks teisės padėti savo komandoms, bet ir bus priversti gerokai paploninti savo kišenes. Pagal NBA nuostatus, krepšininkai netenka finansinio atlygio už tokį laikotarpį, kokį jiems tenka praleisti dėl suspendavimų.

Išskaičiuosima suma priklauso nuo žaidėjų pasirašytų kontraktų vertės. Ilgiausią diskvalifikaciją gavęs Ingramas neteks 158816, Rondo – 186207, o Paulas – net 491782 JAV dolerių.

„Rockets“ įžaidėjas jam palankesnio sprendimo sulaukė lygai pripažinus, jog Rondo įžiebė jųdviejų tarpusavio konfliktą spjaudamas savo varžovui į veidą.

Didžiausia nuobauda skirta konflikto epicentre nedalyvavusiam, tačiau iš šalies Paului kumščiu į veidą smogusiam Ingramui.

Vienu didžiausių pastarųjų metų fizinių konfliktų NBA lygoje pasižymėjusioje dvikovoje rezultatu 124:115 triumfavo „Rockets“ krepšininkai.