Abi komandos sėkmingai startavo 2018-19 sezone ir savo atidaromosiose rungtynėse iškovojo po pergalę. Jaunojo Jaysono Tatumo vedami Bostono krepšininkai pirmojoje dvikovoje namuose rezultatu 105:87 nepaliko vilčių Filadelfijos „76ers“ ekipai.

23 taškus pelnęs krašto puolėjas kompensavo slogų įspūdį palikusių Kyrie Irvingo ir Gordono Haywardo puolime patirtus sunkumus. Po traumų į rikiuotę grįžę „Celtics“ lyderiai pirmosiose rungtynėse kartu pataikė tik 6 iš 26 iš žaidimo atliktų metimų.

Tituluočiausias visų laikų NBA klubas šiame sezone gali pasigirti tiek itin grėsmingu starto penketu, tiek galingu atsarginių žaidėjų suoleliu. Be jau minėtųjų Tatumo, Irvingo ir Haywardo rungtynes nuo jų pradžios „Celtics“ komandoje pradeda Alas Horfordas ir Jaylenas Brownas, o papildomos jėgos komandai suteikia Terry Rozier, Marcuso Smarto, Marcuso Morriso ir Arono Bayneso indėlis.

Daugumos ekspertų nuomone, Bostono ekipa šiais metais gali viršyti 60 reguliariajame sezone iškovotų pergalių ribą, o atkrintamosiose varžybose nukeliauti iki pat superfinalo. Pastarąjį kartą „Celtics“ jame rungtyniavo 2010-ais metais, tačiau tąsyk Masačiusetso valstijos klubas rezultatu 3:4 nusileido Los Andželo „Lakers“ krepšininkams.

Pirmojoje dvikovoje pergalę iškovojo ir šio tarpsezonio metu ryškius pokyčius išgyvenę „Raptors“. Naujojo vyriausiojo trenerio Nicko Nurse‘o vadovaujami kanadiečiai savoje arenoje 116:104 palaužė Klivlando „Cavaliers“ pasipriešinimą.

Toronto komandą į pergalę vedė 27 taškus pelnęs klubo senbuvis Kyle‘as Lowry ir 24 taškais prisidėjęs ekipos naujokas Kawhi Leonardas. Starto penkete rungtynes pradėjęs Jonas Valančiūnas savo pasirodymą užbaigė surinkęs 6 taškus, 12 atkovotų kamuolių ir 3 rezultatyvius perdavimus.

Leonardu ir Danny Greenu vasarą pasipildę Ropliai šiame sezone gali tapti viena geriausiai besiginančių visos lygos komandų, tačiau akistata su „Celtics“ atsinaujinusiai komandai taps daug rimtesniu iššūkiu, nei kova su LeBrono Jameso netekusiais „Cavaliers“.

Tiesioginė transliacija iš Toronto „Scotiabank“ arenos prasidės 3 val. nakties Lietuvos laiku. Rungtynių vaizdo įrašas DELFI TV platformoje bus prieinamas tris paras nuo jų pabaigos.

Šį savaitgalį pirmąsias savo NBA rungtynes transliuos ir SPORT1 televizija. Jų žiūrovai ankstyvą sekmadienio rytą galės išvysti Hjustono „Rockets“ ir Los Andželo „Clippers“, o naktį iš sekmadienio į pirmadienį – Klivlando „Cavaliers“ ir Atlantos „Hawks“ rungtynes.