Toronto klubas šiąnakt sulaukė visos eilės debiutų – už komandos vairo pirmą kartą stovėjo vasarą ilgametį „Raptors“ strategą Dwane‘ą Casey pakeitęs Nickas Nurse‘as, oficialiose rungtynėse kanadiečiams pirmą kartą atstovavo Kawhi Leonardas ir Danny Greenas, o rungtynės vyko vasarą iš „Air Canada Centre“ į „Scotiabank Arena“ pervadintoje aikštėje.

Po ilgų diskusijų apie būsimąjį naujojo trenerio starto penketą savo vietos jame bent jau pirmam susitikimui neprarado Jonas Valančiūnas. Lietuvis dvikovą pradėjo kartu su Kyle‘u Lowry, Greenu, Leonardu ir Pascaliu Siakamu.

Nors JV šiąnakt nepasižymėjo išskirtiniu rezultatyvumu, puikų įspūdį žiūrovams palikti turėjo gerokai patobulėjęs aukštaūgio aikštės matymas. Ikisezoninėse rungtynėse žaidimo kūrėjo įgūdžius pademonstravęs Valančiūnas šiąnakt įrodė, jog tokie kadrai nebuvo atsitiktiniai, o antrame susitikimo kėlinyje atliko nepamirštamą rezultatyvų perdavimą pro galinę liniją į baudos aikštelę įkirtusiam O. G. Anunoby.

Viso Jonas aikštėje šįkart praleido tik 20 minučių, tačiau per jas spėjo pasžiymėti 6 taškais (3/8 met., 0/2 trit.), 12 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyviais perdavimais ir dviem asmeninėm pražangom.

Galingu debiutu pasižymėjo iš San Antonijaus „Spurs“ į Torontą atvykęs Leonardas. Dukart geriausiai besiginančio lygos krepšininko titulą iškovojęs krašto puolėjas Kanados sirgaliams prisistatė solidžiu dvigubu dubliu.

Klivlando ekipoje stebėtinai brandžiu žaidimu išsiskyrė jaunasis turkas Čedi Osmanas. Starto penkete LeBrono vietą užėmęs krepšininkas taip pat surinko dvigubą dublį, o rezultatyvmu savo atstovaujamoje komandoje nusileido tik Kevinui Love‘ui.

Šiąnakt pasiekta pergalė leido „Raptors“ pratęsti įspūdingą seriją. Toronto krepšininkai jau šeštus metus iš eilės laimi atidaromąsias sezono rungtynes ir pagal šį skaičių pirmauja visoje NBA lygoje.

Vos 40 procentų taiklumu iš žaidimo atakavusius svečius iš Klivlando gelbėjo šeimininkų pražangų gausa. „Cavaliers“ Toronto krepšininkus išmestų baudų metimų skaičiumi pranoko beveik dvigubai – 39 prieš 20.

„Raptors“: Kyle‘as Lowry 27 (10/12 met., 5/6 trit., 8 rez. perd.), Kawhi Leonardas 24 (9/22 met., 13 atk. kam.), Fredas VanVleetas 14, Pascalis Siakamas 13, Danny Greenas 11 taškų.

„Cavaliers“: Kevinas Love‘as 21 (5/18 met., 10/14 baud.), Čedi Osmanas 17 (10 atk. kam., 4 rez. perd.), George‘as Hillas (7 rez. perd.) ir Jordanas Clarksonas po 15, Rodney Hoodas 12 taškų.

Artimiausias rungtynes „Raptors“ žais naktį iš penktadienio į šeštadienį, 3 val. Lietuvos laiku. Toronto klubo dvikovą su Bostono „Celtics“ krepšininkais kviečiame stebėti tiesioginiame DELFI TV eteryje.