Pagrindine Vakarų konferencijos vasaros istorija neabejotinai tapo LeBrono Jameso persikėlimas į Los Andželo „Lakers“ ekipos gretas. Kalifornijos klubas nesėkmingiausią periodą savo istorijoje gali nutraukti jau šiemet pakliūdamas į atkrintamąsias varžybas, tačiau siekiant šio tikslo jų laukia sudėtingas iššūkis. Kokias paraleles su populiariais kino filmais galime įžvelgti Holivudo komandos laukiančioje kovoje?

Į pirmąjį turnyrinės lentelės aštuntuką taikosi ir lietuviškasis Denverio „Nuggets“ klubas. Penkerius metus be atkrintamųjų varžybų likę Kolorado valstijos krepšininkai pasipildė įžaidėju Isaiah Thomasu, bet jo atvykimas neužpildys pagrindinių komandos spragų. Kur slypi užsitęsusių „Nuggets“ nesėkmių priežastis ir kaip Artūras Karnišovas su komanda gali pagaliau grąžinti Denverio ekipą į konferencijos elitą?

Užtikrinčiausiai prieš artėjantį sezoną pelnytai jaučiasi du pastaruosius NBA čempionų titulus iškovoję „Golden State Warriors“. Nors DeMarcuso Cousinso atvykimas buvo laikytas rizikingu ėjimu atsižvelgiant į ekipos mikroklimatą, pirmieji komandos draugų įspūdžiai apie aukštaūgį diktuoja kiek netikėtą jo emocinės raidos istoriją.

Ar Carmelo Anthony ir Jamesu Ennisu Trevoro Arizos ir Luco Mbah a Moutes išvykimą kompensavę „Rockets“ gali tikėtis pakartoti pernykštį žygį į Vakarų konferencijos finalą? Ką to paties Anthony išvykimas reiškia ambicijų nestokojantiems „Thunder“?

Atsakymai į visus šiuos ir eilę kitų klausimų jūsų laukia naujausiame vienintelės tiesioginės lietuviškos NBA apžvalgų laidos #PirmadienįPenktą epizode.