Pasiruošimą pirmenybėms Bostono krepšininkai pradėjo trimis nuviliančiais pasirodymais. „Celtics“ atidaromosiose rungtynėse 97:104 nusileido artėjančio sezono vidutiniokais laikomiems Šarlotės „Hornets“, kuriuos po kelių dienų sugebėjo palaužti vos 115:112. Šiąnakt patirtas pralaimėjimas LeBrono Jameso netekusiam Klivlando „Cavaliers“ klubui rezultatu 95:102 iššaukė nepasitenkinimo kupinus Stevenso komentarus.

„Po pirmųjų trijų susitikimų negalėčiau būti labiau nesužavėtas mūsų žaidimu. Mūsų laukia labai daug darbo. Gynyboje turime taisyti iš esmės viską. Tai akivaizdu. Mūsų starto penketas nusileido varžovams tiek šiąnakt, tiek pirmose dvejose rungtynėse. Jo žaidimas šią savaitę buvo visiškai neefektyvus“.

Bostono ekipa pirmenybes pasitinka su vienu grėsmingiausių starto penketų visoje lygoje laikomu Irvingo, Jayleno Browno, Haywardo, Jaysono Tatumo ir Alo Horfordo kvintetu.

Viena pagrindinių trenerio įvardinto klampaus starto priežasčių derėtų laikyti sunkiai įsivažiuojančio Haywardo žaidimą. Atidaromosiose praėjusio sezono rungtynėse kraupų kojos lūžį patyręs krepšininkas į aikštę grįžta po beveik metų pertraukos, tačiau pirmose trejose rungtynėse pataikė tik 20 proc. iš žaidimo atliktų metimų bei 10 proc. tritaškių.

Visgi Haywardo ir praėjusios nakties rungtynes su „Cavaliers“ praleidusio Irvingo sugrįžimo klausimas vyriausiojo trenerio Stevenso akyse neatrodo kaip esminė problema.

„Nemanau, kad tai turėtų tapti pasiteisinimu tam, jog mes tiesiog neatliekame teisingų sprendimų. Pagrindinis klausimas yra paprastas – ar mes esame pasiruošę išpildyti visus mažus dalykus, kurie atneša pergales. Kol kas mes to nepadarome“.

Bradas Stevensas

Kai nemaža dalis lygos komandų ką tik sužaidė ar artimiausiomis dienomis sužais pirmąsias ikisezonines rungtynes, „Celtics“ savo tvarkaraštyje beturi tik vieną draugišką susitikimą. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Bostono krepšininkai dar kartą išmėgins jėgas su „Cavaliers“ ekipa.

Po šios dvikovos Stevenso auklėtiniai turės net dešimt treniruotėms skirtų dienų iki pirmojo reguliariojo sezono iššūkio. Komandos pirmenybių startas atrodo itin įdomus – pirmose dvejose rungtynėse „Celtics“ susitiks su kitom dviem Rytų konferencijos favoritėm laikomom ekipom.

NBA reguliarusis sezonas startuos Bostono klubo dvikova su Filadelfijos „76ers“ krepšininkais, o naktį iš penktadienio, spalio 19-os, į šeštadienį, spalio 20-ą, pastarųjų dviejų konferencijos finalų dalyviai stos į kovą su praėjusių metų reguliariojo sezono Rytų konferencijos čempionais Toronto „Raptors“.

Būtent šios rungtynės atidarys DELFI TV tiesioginių NBA transliacijų sezoną. Intriguojančią Jono Valančiūno atstovaujamų „Raptors“ ir Bostono „Celtics“ dvikovą sirgaliai galės išvysti 3 val. nakties Lietuvos laiku.